"Припиніть удавати, що війни немає!" Ярослава Магучіх емоційно відреагувала на "золото" ЧС

"Припиніть удавати, що війни немає!" Ярослава Магучіх емоційно відреагувала на "золото" ЧС

"Припиніть удавати, що війни немає!" Ярослава Магучіх емоційно відреагувала на "золото" ЧС
. AP

Спортсменка присвятила перемогу українському народу.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх уперше в кар'єрі стала чемпіонкою світу. На змаганнях у приміщенні в Белграді вона підкорила планку 2.02 метра та здобула "золото". Цей результат також є найкращим у сезоні у світі.

Читайте також: Ярослава Магучіх здобула "золото" для України на чемпіонаті світу з легкої атлетики

Після звитяги 20-річна легкоатлетка дала емоційний коментар, у якому розповіла про вторгнення Росії до України.

"Припиніть удавати, що війни немає! Росія напала на Україну. Вони бомбардують міста, розстрілюють мирних жителів, і це наша реальність. Якщо ви нічого не робите, щоб зупинити це, це означає, що ви підтримуєте війну", - приводить слова легкоатлетки Tribuna.ua.

Також українська спортсменка порівняла свій виступ зі змаганнями на літній світовій першості в катарській Досі. Тоді у 2019 році Магучіх виграла "срібло", підкоривши 2.04 метра.

"Я була дуже впевненою на низьких висотах, але після двох невдач на висоті 2 метри мені довелося зосередитися лише на стрибках. У мене була така ж ситуація на чемпіонаті світу 2019 року. Проте сьогодні моя мотивація робити кожну висоту сильно відрізнялась", - зазначила Ярослава в коментарі для World Athletics.

Наостанок українська стрибунка у висоту підкреслила, що цей виступ вона присвятила всім українцям:

"Я не думала, що роблю це для себе чи своєї медалі, я роблю це для всього українського народу. Я хочу показати, що українці - сильні люди. Вони ніколи не здаються. Наші військові захищають нашу країну вдома, і сьогодні я захищаю свою країну на треку".

Що відомо

  • У стрибках у висоту на чемпіонаті світу в приміщенні брали участь дві українки. Ярослава Магучіх виграла "золото", коли Ірина Геращенко завершила виступ на п'ятому місці, підкоривши висоту 1.92 метра.
  • Друге місце на світовій першості посіла Елеонора Паттерсон із Австралії, а третє - представниця Казахстану Надєжда Дубовіцкая. Паттерсон встановила особистий рекорд - 2.00 метра. Дубовіцкая ж стрибнула 1.98 метра.
  • Магучіх уперше в кар'єрі виграла "золото" чемпіонату світу. У 2019 році вона здобула "срібло" на літньому чемпіонаті, після чого також виборювала "золото" чемпіонату Європи та "бронзу" Олімпійських ігор у 2021 році.
  • Особистим рекордом Магучіх є 2.06 метра. Це також абсолютний рекорд України. Легкоатлетка подолала цю висоту на змаганнях у приміщенні у словацькій Банській Бистриці у 2021 році.
Читайте також: "Добре, що вона поїде з "золотом". Опонентка Магучіх привітала її з перемогою і підтримала Україну
На початок