У Херсоні скасували пільговий проїзд у громадському транспорті на час карантину

У Херсоні скасували пільговий проїзд у громадському транспорті на час карантину

У Херсоні скасували пільговий проїзд у громадському транспорті на час карантину
. Суспільне Херсон

Рішення відмінити пільговий проїзд у громадському транспорті прийняли 23-го березня на засіданні виконавчого комітету. Кондукторка Тетяна Каблак розказує, що пасажирів стало дуже мало. Більшість пенсіонерів вже розуміють ситуацію, тому незадоволених не багато. Вони залишились вдома, щоб ті, хто працює, могли доїхати до роботи.

Водійка тролейбуса Ольга Бойчук має більше 30 років водійського стажу. Розказує, що ще минулого тижня попереджала пасажирів про можливе скасування пільг. Спочатку люди не розуміли, що відбувається. Зараз, коли під’їжджаєш на зупинку, то люди вже шикуються і заходять по черзі:

"Сьогодні (24-го березня -ред.) я бачу, що кількість пенсіонерів набагато зменшилась. Більшість - це люди середнього віку їхали на роботу, або працюючі пенсіонери. Ринок зараз зачинений, тому бабусь на першому маршруті біля залізничного вокзалу майже не було".

Валерії Семенівні 86 років. Сьогодні( 24-го березня –ред.) жінка сплатила за свій проїзд у тролейбусі, оскільки їй треба доїхати до банку, щоб поповнити рахунок на телефоні. Каже, що розуміє, який зараз стан в країні. Пасажири тролейбуса, з якими поспілкувались кореспонденти Суспільного, підтримують тимчасове призупинення дії пільг на проїзд у громадському транспорті. Кажуть: "пенсіонери якраз у групі ризику на захворювання коронавірусу. І відміна пільгового проїзду – це, більшою мірою, турбота про них". До того ж скасування пільг для пенсіонерів - це надання можливості людям, які працюють, дістатися на роботу, говорить херсонець Володимир Мальчіков:

"Сьогодні (24-го березня -ред.) зранку я сів у троллейбус, сплачую через QR-код за проїзд, до мене підходить кондуктор і каже : "Ви не сплатили за проїзд, пільги сьогодні вже не працюють". Я сказав, що я сплатив за проїзд, чому я маю ще раз платити? Вона каже мені, що я маю платити готівкою. Я думаю, ми маємо не поширювати якусь заразу, а через гроші вона також передається. Я спеціально платив через QR-код, щоб вона не передалась, а мені кажуть, що я нічого не сплатив".

Водій маршрутки Ігор Євгенович каже, що пасажиропотік впав. Возити по 10 людей економічно не вигідно:

"Людей залякали цим вірусом, люди всього бояться. Немає кого возити. Ти не можеш заробити, щоб заправити машину. Порахуйте? Як я можу щось заробити, якщо мені треба машину заправити".

Анна Тонг, Володимир Чепинога.

На початок