Сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив карикатуру Україні

Сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив карикатуру Україні

Сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив карикатуру Україні
.

"Два євро за літр бензину. Їдьте на українцях, це безкоштовно!" — написано на зображенні.

Журнал Charlie Hebdo присвятив карикатуру Україні
Журнал Charlie Hebdo присвятив карикатуру Україні.

Нещодавно, 1 березня, в Charlie Hebdo опублікували карикатуру на Путіна — його зобразили горилою з ядерною зброєю.

Charlie Hebdo — французька щотижнева сатирична газета, що публікує карикатури, репортажі, дискусії та анекдоти. Газета сповідує ліві політичні погляди, висміює політиків, ультраправих та релігійні групи.

Газета кілька разів публікувала карикатури на іслам і особисто пророка Мухаммеда. Це стало причиною теракту 7 січня 2015 року — тоді до офісу видання вдерлися озброєні чоловіки й розстріляли художників редакції. Напад спричинив як мінімум 12 смертей (серед загиблих два поліцейських).

Після цієї події вислів та гештег, який стали поширювати в соцмережах, "Je suis Charlie" ("Я — Шарлі" або "Шарлі — це я"), став лозунгом акцій на підтримку загиблих під час терористичного акту.

Газета неодноразово висміювала політику та дії президента РФ Володимира Путіна під час окупації Криму Російською Федерацією та російсько-української війни.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок