Спортсмени збірної Росії взяли участь у концерті на честь восьмих роковин незаконної окупації Криму

Спортсмени збірної Росії взяли участь у концерті на честь восьмих роковин незаконної окупації Криму

Спортсмени збірної Росії взяли участь у концерті на честь восьмих роковин незаконної окупації Криму
. РИА Новости

Призери та чемпіони Олімпіад мали на грудях символ російської агресії в Україні.

Низка російських спортсменів узяла участь у концерті-мітингу "Za світ без нацизму! Zа Росію! Zа Президентa!" на честь восьмих роковин незаконної окупації українського Криму. Про це повідомляє російське видання Sports.ru.

За інформацією Sports.ru, на заході були присутні триразовий олімпійський чемпіон з лижних гонок Алєксандр Большунов, дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Євгеній Рилов, художні гімнастки Діна та Аріна Авєріни, гімнастка Вікторія Лістунова, срібні призери Пекіна-2022 з фігурного катання Євгенія Тарасова та Володимир Морозов, а також Вікторія Сініцина та Нікіта Кацалапов.

До слова, одним із ведучих концерту був спортивний коментатор Дмітрій Губєрнієв. А саму подію транслювали і на російських спортивних телеканалах, зокрема, на "Матч ТВ" і "Матч Страна".

Спортсмени та інші учасники мітингу стояли в центрі московського стадіону "Лужнікі". Також на їхніх грудях була літера "Z" - символ воєнного вторгнення Росії до України.

Читайте також: На телеканалах РФ перервалася трансляція виступу Путіна на концерті у Москві - ЗМІ

Під час цього заходу на підтримку російського президента та війни в Україні відвідувачам показували відеоролик, у якому український прапор кидали на підлогу. При цьому на весь стадіон грала пісня про "порятунок", який несуть російські солдати.

Загалом до московського спорткомплексу прийшли понад 203 тисячі людей, про що повідомила "Новая газета". Однак у медіа також зазначили, що більшість із відвідувачів залишали "Лужнікі" одразу після того, як там відмічались.

Читайте також: Українська фігуристка Шаботова вподобала пост росіянина Плющенка на підтримку війни в Україні
На початок