Як дотримуються правил пасажири у громадському транспорті Хмельницького

Як дотримуються правил пасажири у громадському транспорті Хмельницького

Як дотримуються правил пасажири у громадському транспорті Хмельницького
.

Відсьогодні в Хмельницькому за відсутності медичної маски пасажирів не пускають в громадській транспорт. Про це Суспільному розповів заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

За його словами, відсьогодні на період запровадженого карантину Хмельницькому почали діяти нові правила перевезення пасажирів.

Хмельничанин Андрій про нові правила проїзду в транспорті знає. Їх дотримується, та вважає, маску одягати мають люди з ознаками захворювання.

"Як на мене, взагалі маску повинен одягати той, хто хворий. А от для здорової людини, то не сказав би, що вона потрібна. Як з жінкою в лікарню їздили, то там вже рукавички взяли, а так я якби теж не бачу в них сенсу. Це ще в школі у 1-му класі ще вчать, що потрібно руки мити з милом, і доволі часто."

Переважна більшість людей в транспорті в масках, каже кондуктор тролейбусу Анна. Додає, що без масок ті, у кого їх нема.

"Нам сказали не пускати, але ж я не буду їх вигонити, чи викидати. Але вони слухаються, виходять одразу, як зауваження даєш, зразу в дверях, то вони виходять назад. А так приходять більшість в масках. Дуже багато кажуть, що вони не мають де купити масок."

Контролювати пасажиропотік та наявність медичної маски у транспорті мають водії та кондуктори, каже заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

"Людина, яка не має такої захисної маски, до перевезень не допускається, її не пустять у транспортний засіб – ні в тролейбус, ні в маршрутку. Працівники міської ради, волонтери працюють на зупинках, додатково роз’яснюють, так само зранку будуть зранку працювати, роз’яснювати людям. При необхідності будуть роздавати маски. Але з завтрашнього дня вже ніхто не буде допускатися в транспорт без масок."

Андрій Бондаренко додає, що у комунальній аптеці медичні маски є в наявності.

Нагадаю, з 19 березня в громадському транспорті дозволено перевозити не більше 10 осіб. Також у місті відмінили пільговий проїзд у тролейбусах та автобусах. Сам транспорт курсує містом до 21 години у будні та 20 у вихідні.

На початок