В Україні запустили Національне інформбюро з питань військовополонених

В Україні запустили Національне інформбюро з питань військовополонених

В Україні запустили Національне інформбюро з питань військовополонених
. Скрін Суспільного

В Україні з 17 березня розпочало роботу Національне інформаційне бюро з питань військовополонених.

Про це на брифінгу повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Відсьогодні у нас створено Національне інформаційне бюро згідно Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року", — сказала Верещук.

За її словами, функції новоствореного бюро виконуватиме державне підприємство "Український національний центр розбудови миру". Верещук додала, що українська сторона вже поінформувала про це Червоний Хрест.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 15 березня віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила, що російські військові викрали міських голів Мелітополя та Дніпрорудного, які не пішли з ними на співпрацю.
  • На Херсонщині росіяни взяли у полон Чулаківського сільського голову.
  • 6 березня радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що на Київщині військовослужбовці РФ захопили у заручники громадян України.
  • Наприкінці лютого Міноборони України відкрило "гарячу лінію" для батьків та інших родичів полонених російських військовослужбовців, де ті можуть дізнатись про долю своїх близьких.

Читайте також

Обстріли Києва, евакуація Бучі, Гостомеля, Ірпеня. Що відбувається у Київській області та столиці

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок