Маріуполь, Харків, Бородянка. В Україні відкриють дев'ять "зелених коридорів"

Маріуполь, Харків, Бородянка. В Україні відкриють дев'ять "зелених коридорів"

Маріуполь, Харків, Бородянка. В Україні відкриють дев'ять "зелених коридорів"
. Фото: Facebook/Ірина Верещук

В Україні 17 березня відкриють дев'ять "зелених коридорів" для евакуації людей. Зокрема, планується вивезення мешканців Маріуполя, Бородянки та Харкова.

Про це на брифінгу повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Гумкоридори працюватимуть за наступними маршрутами:

  • З Маріуполя до Запоріжжя. З Запоріжжя до Бердянська відправлять автобуси для збору людей з Маріуполя, які там перебувають; запустять цистерну з пальним у напрямку коридору для заправки приватних авто, на яких евакуюються люди;
  • З Бородянки на Київщині до Житомира, з села Шевченкове до Броварів; доставлять гуманітарну допомогу до Гостомеля, Бучі, Семиполків, Марківців та Опанасова;
  • З Харкова до Вовчанська. Триває робота над доставкою гуманітарного вантажу в тимчасово заблоковані міста області.
Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Віцепрем'єра Ірина Верещук повідомила, що гуманітарна організація Червоний хрест не відповіла на запит щодо відкриття гуманітарних коридорів на 16 березня.
  • 15 березня віцепрем'єрка Ірина Верещук повідомила про відкриття евакуаційного маршруту для підопічних Оскільського психоневрологічного інтернату в Ізюмі на Донеччину.
  • Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що російській війська не припиняють вогонь і блокують відкриття "зеленого коридору" з Чернігівщини.

Читайте також

Обстріли Києва, евакуація Бучі, Гостомеля, Ірпеня. Що відбувається у Київській області та столиці

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок