Партнерські пологи в умовах карантину: що потрібно знати хмельничанам

Партнерські пологи в умовах карантину: що потрібно знати хмельничанам

Партнерські пологи в умовах карантину: що потрібно знати хмельничанам
.

У Хмельницькому перинатальному центрі в період карантину народилось 42 малюки. Про це повідомив виконуючий обов’язки головного лікаря закладу, Андрій Ропотан. За його словами у роботі центру нічого не змінилося, відклали на більш пізніший час лише планові лікування, і планові оперативні втручання.

Хмельничанка Діана Бучинська народила у період карантину. Жінка вже 4-й день як стала мамою, і їх з немовлям виписують.

"Сьогодні вже 4-й день, дівчинка народилася з вагою 2650 грам, трішки маленька, але нічого, ми ростемо, вже набрали сьогодні 70 грам за одну ніч, думаю вже дуже дорослі, слава Богу, все добре. Перший раз народжую, але задоволена всім, все подобається, карантин мені кажеться ні на що не впливає, все добре, лікарі всі на місці, всі працюють, всі підходять, всі піклуються, все добре.

На разі на консультації Хмельницького перинатального центру приходить мало людей. вони приходять після консультації з лікарем телефоном. Якщо є необхідність, то розмежовують їх, щоб в коридорі було не більше 4 осіб, розповідає в. о. директора закладу, Андрій Ропотан. Хмельницький перинатальний центр працює у звичному режимі, випадків захворювання на грип не має.

"Ми зараз розглядаємо питання можливої участі в партнерських пологах, щоб чоловік зайшов разом з жінкою, і вийшов. не виходив жодного разу до виписки мами. Будемо працювати з епідеміологами. А так планові гінекологічні операції ми обмежили до закінчення карантину, люди з розумінням поставились до цього. Оперуємо тільки по гінекології, ургентну патологію, кровотечу, інші питання, які потрібні.

Андрій Ропотан додає: "Ми забезпечені дихальною апаратурою, тому, що в нас така робота, ми ще один апарат знайшли за рахунок приватних підприємців. Виділено і пророблено маршрути пацієнтів на випадок надходження людей з захворюванням верхніх дихальних шляхів і на грип до визначення саме який грип. Тести ми не проводимо, будемо проводити тести на вірусний гепатит. А 02.02 на грип А і В, не на коронавірус. Ми виявляємо не що інше, як грипозну інфекцію.

Незважаючи на те, що транспортне сполучення в області припинено, у пологовому відділенні приймають породіль не лише з Хмельницького, тут не відмовляють нікому, і сюди приїздять майбутні мами з районних центрів, розповідає Андрій Ропотан.

"Ми враховуєм, міряєм температуру, визначаємо анамнез, визначаємо всі ті моменти, які можуть говорити про контакт, серед грипозних хворих. Це ми все робимо конечно, але відмовляти, як?"

Лікарка пологового відділення, Лариса Данильців каже зміни з появою карантину є.

"З того часу, відколи встановлено карантин, в нас заборонилися партнерські пологи, для того, щоб зменшити навантаження і на персонал і породіль, на дітей, так як ми працюємо з жінками, з новонародженими дітками, тому лишні контакти, звичайно не потрібні. Жінки народжують без партнерів, ми їм допомагаємо, персоналу достатньо, і справляємся зі всім."

На початок