Російська церква в Амстердамі першою розірвала відносини з Московським патріархатом

Російська церква в Амстердамі першою розірвала відносини з Московським патріархатом

Російська церква в Амстердамі першою розірвала відносини з Московським патріархатом
. Російська парафія в Амстердамі

Російська православна парафія Святого Миколая Чудотворця в Амстердамі заявила про розрив відносин із Московським патріархатом через дії російських військових на території України.

"Під час засідання священнослужителі парафії одноголосно заявили, що для них стало неможливо проводити служіння у складі Московського патріархату й забезпечувати духовно безпечне середовище для парафіян", – ідеться в заяві парафії.

Через це парафіяльна рада направила прохання до митрополита Бельгії, Нідерландів та Люксембургу – Афінагору І (архієпископ Константинополя й Вселенський патріарх – ред.), щоб парафію прийняли до їхньої єпархії.

Що відомо

6 березня Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило під час проповіді в храмі Христа Спасителя в Москві сказав, що повномасштабна війна розпочалася через те, що на Донбасі не приймають цінності західного світу. Зокрема, не проводять гей-паради – мовляв, це тест на лояльність західного світу.

Понад 280 священників РПЦ підписали відкритий лист із закликом зупинити війну в Україні, засудивши насильницькі дії Росії.

Читайте також

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок