У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання

У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання

У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання
. фото: Суспільне Полтава

Від 14 березня у навчальних закладах Полтавщини відновили дистанційне навчання. Про це Суспільному розповіла тимчасово виконувачка обов'язків директора обласного департаменту освіти Галина Власюк. За її словами, тривалість уроків не змінювали, але під час повітряної тривоги їх призупинятимуть, аби всі сховалися в укриття.

У шестикласника Артема Каплатого 14 березня дистанційний урок біології – перший після понад двотижневої перерви.

"Учителька дала по "Classroom"платформа для онлайн-занять завдання опрацювати параграф 38 та подивитися навчальне відео за посиланням. Я дуже скучив за дистанційним навчанням, тому що я уже дуже давно не бачив своїх друзів та учителів. Сьогодні у нас було два уроки, на яких я із ними побачився", – говорить шестикласник Артем Каплатий.

У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання
Вчителька проводить онлайн-урок. фото: Суспільне Полтава

"Ми йому пояснили, куди у разі тривоги йому ховатись. Тому він виходить, сідає у коридорі і чекає, доки закінчиться тривога", – каже мама школяра Тетяна Курочка.

Дистанційне навчання у закладах освіти області відновили від сьогодні. Вчителі влаштовують онлайн-уроки та дають завдання для самостійного виконання, каже Галина Власюк.

"Станом на 14 березня 2022-го року організована дистанційна форма навчання для всіх закладів освіти Полтавської області. А саме: шість закладів вищої освіти, 26 закладів фахової передвищої, 28 закладів професійно-технічної освіти. Закладами загальної середньої освіти розпочато навчання у 507 закладах. А 17 закладів Зіньківської територіальної громади ще перебувають на канікулах до 18 березня", – повідомляє тимчасова виконувачка обов'язків директора департаменту освіти Полтавщини Галина Власюк.

У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання
Кабінет у полтавській школі. фото: Суспільне Полтава

За словами Галини Власюк, почали навчання на Полтавщині і 867 дітей із областей, де тривають бойові дії. Серед них 9-річний Денис Павленко із Харківщини. Він із родиною зараз живе у місцевій школі.

"Я буду через ноутбук по "Zoom" платформа для відеоконференцій. Вже готовий навчатися. Я не соромлюсь, не хвилююсь. Познайомлюсь із новими вчителями і з новими учнями", – каже четвертокласник Денис Павленко.

"Десь приблизно 70% учнів нашої школи зараз в Україні. Якщо ми візьмемо статистику по одному класу, то із 28 учнів 8 учнів зараз за кордоном. Багато дітей виїхали іще по селах до своїх бабусь і дідусів, адже батьки вважають це більш безпечним. Дітям треба наголосити, що під час оголошення повітряної тривоги слід покинути свої робочі місця і відправити до приміщень, які зможуть зберегти їхнє життя", – розповідає заступниця директора полтавської школи Оксана Хабло.

У 567 закладах освіти Полтавщини відновили дистанційне навчання
Місця для розміщення переселенців у полтавській школі. фото: Суспільне Полтава

Учителі в цій школі працюють цілодобово. Вночі приймають переселенців, а вдень проводять заняття.

"Діти працювали радісно, старанно. Увійшли у «Zoom» на урок 23 учні. Незважаючи на те, що сім учнів за кордоном, вони теж знайшли змогу підключитися до уроку", – говорить вчителька початкових класів полтавської школи Олена Луценко.

"Учора я заступила на зміну о 5-й годині вечора. Відбула зміну до 8-ї ранку. Залишилася до 12-ї години працювати у їдальні по забезпеченню харчуванням переселенців, які перебувають у нашій школі. О 12-й годині я піду проводити дистанційно уроки. Уже звикли у такому режимі (працювати – ред.), так що це абсолютно правильний режим", – каже вчителька математики полтавської школи Людмила Приходько.

На дострокові канікули учні Полтавщини пішли від 24 лютого через повномасштабне вторгнення російських військ.

На початок