РФ знову обстріляла центр Харкова — зруйновано житловий будинок

РФ знову обстріляла центр Харкова — зруйновано житловий будинок

Доповнено
РФ знову обстріляла центр Харкова — зруйновано житловий будинок
. Центр Харкова, 14 березня 2022 року. Фото: Фото: t.me/truexanewsua | t.me/kharkivlife1

Вранці 14 березня російські військові здійснили обстріл історичного центру Харкова, внаслідок чого зруйновано як мінімум один житловий будинок.

Попередження про повітряну тривогу у Харкові зранку 14 березня лунало двічі — о 8:33 та о 9:49.

На відео з місця події, які очевидці опублікували у соцмережах, видно зруйнований чотириповерховий будинок на вул. Свободи. Він розташований неподалік від будівлі Харківської ОДА, яка зазнала руйнування внаслідок атаки російських військових 1 березня. Зруйнований будинок був побудований у 1911 році, він є у Державному реєстрі пам’яток місцевого значення як пам’ятка архітектури.

Читайте також: Зруйнований Харків: як виглядає місто після російських бомбардувань

За даними ДСНС, внаслідок обстрілу та обвалу будинку пожежі не сталося. Інформацію про можливих постраждалих рятувальники уточнюють, тривають пошукові роботи.

Доповнено 11:08. Мер Харкова у національному ефірі 14 березня сказав, що ситуація у місті напружена, але Харків не здається.

"Щойно був зруйнований ще один об’єкт, це цивільний об’єкт, житловий будинок в центральній частині міста Харкова. Майже повністю зруйнований. Зараз там вже працюють рятувальники, наші комунальники, щоб розбирати завали. Ситуація напружена, але ми не здаємося і здаватися не збираємося. Обов’язково переможемо. Можу сказати, що усі люди налаштовані по-бойовому. Сьогоднішня ситуація нас не злякає", — сказав Терехов.

Що відомо

  • 1 березня руйнувань зазнали Харківська ОДА, Оперний театр, філармонія внаслідок обстрілу РФ.
  • 2 березня російські військові атакували з повітря будівлі Управління Нацполіції, СБУ та корпус Каразінського університету. Загинули четверо людей. За кілька годин Росія з повітря атакувала майдан Конституції поруч з будівлею Харківської міськради. Пошкоджень внаслідок вибуху також зазнав Успенський собор.
  • Вранці 14 березня поліція Харківщини повідомила, що Росія посилила обстріли Харкова та околиць.
На початок