Херсонському блогеру прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді

Херсонському блогеру прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді

Херсонському блогеру прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді
. Фото: Херсонська обласна прокуратура

Жителю Херсона, який є блогером, обласна прокуратура заочно повідомила про підозру у державній зраді.

Про це йдеться на сторінці херсонської обласної прокуратури у Facebook.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. Маючи досвід журналістської діяльності він цілеспрямовано завдає шкоду інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою «руського миру» та виправдовує збройну агресію Російської Федерації. Своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації.

За протизаконні дії фігуранту загрожує покарання - позбавлення волі строком від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Що відомо:

  • 12 березня депутат обласної ради Сергій Хлань на своїй сторінці у Facebook написав, що окупанти телефонували йому і його колегам з питанням, чи готові вони співпрацювати. Йшлося про підготовку референдуму про створення ХНР.
  • Згодом перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський записав відеозвернення у якому повідомив, що депутати обласної ради готують колективний лист, в якому висловлять свою позицію, щодо чуток з приводу утворення ХНР.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Росія намагається провести референдум про створення "ХНР" на окупованій території Херсонщини.
  • На екстреному засіданні 44 депутати Херсонської обласної ради прийняли звернення про те, що "Херсонщина - це Україна і жодної псевдореспубліки на території області не буде". Підтримали одноголосно.
  • Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук застерегла представників місцевої влади Херсона від будь-яких форм співпраці з окупантами та пообіцяла дуже швидку й жорстку реакцію на подібні випадки.

Читайте також

  • Вісімнадцятий день вторгнення РФ: ситуація на Херсонщині. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
  • Без "зеленого" коридору, з мінімальним запасом ліків, але Херсон живе - міський голова

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок