Артобстріл села Степанівка на Херсонщині - прокуратура розпочала кримінальне провадження

Артобстріл села Степанівка на Херсонщині - прокуратура розпочала кримінальне провадження

Артобстріл села Степанівка на Херсонщині - прокуратура розпочала кримінальне провадження
. Фото: Херсонська міська рада

Окупанти обстріляли мирне населення у селі Степанівка. Снаряди потрапили у житлові будинки та лікарню. Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура на сторінці у Facebook.

Встановлено, що в ніч на 10 березня 2022 року окупанти обстріляли мирне селище Степанівка. Один зі снарядів влучив у центр соціально-психологічної реабілітації дітей, та, на щастя, не розірвався. Внаслідок обстрілу зруйновано цивільну інфраструктуру населеного пункту.

Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Наразі правоохоронці документують всі воєнні злочини, вчинені російськими військами

Що відомо:

  • 24 лютого війська росії перетнули кордон України й розпочали масштабне вторгнення. З цього часу ворожі війська на Херсонщині. Вони ховаються у селах, мародерствують, стріляють у людей. Їх прибічники намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні, деякі вдаються до відкритих закликів і радять скоритися.
  • Жителі міст, селищ, сіл Херсонщини щодня виходять на вулиці та площі своїх населених пунктів на акції спротиву окупантам. Вони кричать: "Херсонщина - це Україна!"
  • В ніч з 9 на 10 березня російські війська обстріляли село Степанівка у передмісті Херсона. Артнаряд потрапив у Степанівську лікарню, у селищі відсутнє світло та тепло.

Читайте також:

  • У Херсоні російські військові захопили ізолятор тимчасового утримання

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок