П'ятнадцятий день війни. Хроніка подій в Одеській області

П'ятнадцятий день війни. Хроніка подій в Одеській області

П'ятнадцятий день війни. Хроніка подій в Одеській області
. Суспільне Одеса

В ніч з 9 на 10 березня в Одесі та Одеській області не було сповіщення про повітряну тривогу. В Україні триває п'ятнадцятий день війни. Про події Одеської області – у хроніці Суспільного.

22:34. Морський біолог з Одеси, який працює на антарктичній станції "Академік Вернадський", вирішив повернутися в Україну для того, щоб долучилися до армії.

21:41 "Одеса-мама кілька тижнів може спати спокійно, якщо, звичайно ж, по воді не буде летіти якесь хамство з їхнього (російського - ред.) боку" – сказав голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім. Він також подякував Одесі за допомогу.

21:28. 11 березня з Одеського залізничного вокзалу відправиться евакуаційний потяг до Ужгорода. Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці. Відправлення 19 вагонів заплановане на 22:32. Інформація за телефонами: (048) 727-31-82, (048) 727-42-42 (довідкова служба вокзалу).

21:25. Одеський рибоохоронний патруль роздав 60 кг риби мешканцям Ізмаїлу. Її підрозділу надало аквакультурне підприємство Болгарського району.

19:58. За два тижні одеські волонтери зібрали 900 тисяч гривень допомоги від людей. Її розподілять для потреб військових та цивільних. Про успіхи небайдужих одеситів та допомогу місту – читайте тут.

18:44. Одеські піротехники знешкодили авіаційну бомбу ОФАБ-250 сучасного виробництва. Її виявили вчора за межами села Біленьке Білгород-Дністровського району. Вага такої бомби понад 260 кг.

18:23. За три дні в Одеському пологовому будинку №1 народилися 20 немовлят. Про таке Суспільному розказала головна лікарка закладу Ірина Головатюк. Про те, що відчувають породіллі та як облаштовані укриття – читайте тут

16:50.

16:35. Постріли Росії в акваторії Чорного моря, що належить Україні, були перевіркою та розвідкою, аби виявити вогневі позиції сил протиповітряної оборони – речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

16:03. З Одеси до Харкова потягом відправлять партію хліба, який безкоштовно роздадуть містянам.

15:14. Корабель РФ здійснив п'ять пострілів у повітря над Одесою, повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

14:55. В Україні оголосили мобілізацію, а чоловікам в Одеській області почали роздавати повістки. Проте отримання такого документу не означає автоматичне зарахування до лав ЗСУ. У тексті пояснюємо, хто та де може вручати повістки й що це значить, хто їх отримувати не може та яка відповідальність за неявку до військкомату в особливий період.

14:24. Проблем з постачанням корму до Одеського зоопарку немає, розповів директор установи Ігор Біляков. Він нагадав, що в закладі на тимчасове тримання приймають дрібних домашніх тварин. Наразі понад 300 таких знайшли прихисток в Одеському зоопарку, зокрема, черепахи, змії, ігуани, папуги та інші.

13:55. Онлайн-навчання, яке відновлять заклади освіти Одеси з 14 березня, буде необов'язковим. Присутніх на таких заняттях не відмічатимуть. Навчальний процес присвятять повторенню вивченого матеріалу. Загалом у школах планують проводити по два-три уроки, які розпочинатимуть не раніше 9 години ранку. Вчителі долучатимуться до проведення занять також за можливості.

11:31. Колишній нардеп з Одещини 34-річний Євген Дейдей загинув. Про це повідомила його дружина Дарина.

10:27. Радіаційний фон на території Одеської області в нормі. Про це повідомили в "Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Спеціалісти зафіксували наступні показники:

  • м. Одеса - 8-14 мкР/год,
  • м. Чорноморськ -9-11 мкР/год,
  • м. Подільськ -9-12 мкР/год,
  • м. Б-Дністровський - 10-15 мкР/год,
  • м. Ананьїв- 10-12 мкР/го,д
  • м. Ізмаїл -12-15 мкР/год,
  • м. Любашівка-10-12 мкР/год,
  • смт. Іванівка -10-15 мкР/год,
  • смт. Миколаївка - 10-12 мкР/год.

10:00. У Білгород-Дністровському районі рятувальники Одещини виявили протитанкові касетні елементи та авіаційну бомбу.

9:37.

9:31.

8:44. 10 березня в Одесі курсують 36 трамваїв та 35 тролейбусів – міськрада.

7:39. 10 березня з Одеського залізничного вокзалу відправиться евакуаційний потяг до Ужгорода. Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці. Відправлення 19 вагонів заплановане на 22:32.

Також о 23:23 з вокзалу Одеси вирушать чотири евакуаційні вагони до Ізмаїла з пересадкою на катер до Тульчі. Прибуття до Румунії заплановане о 10:30.

Інформація за телефонами: (048) 727-31-82, (048) 727-42-42 (довідкова служба вокзалу).

7:23. Російські ескадри, які стояли у Чорному морі, перебазувалися до Криму.

"Це говорить про те, що вони поки не мають намірів висаджувати десант на узбережжя Одещини" – речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

7:04. У зв’язку з введеним воєнного стану в Україні, в березні сума вартості комунальних послуг за електроенергію прийде мешканцям Одеси в СМС-повідомленнях. У випадку, якщо повідомлення не прийде, можна скористатись рахунками попередніх місяців — Одеська обласна енергопостачальна компанія.

00:43. Російські війська продовжують ізолювати район бойових дій у Чорноморській та Азовській операційних зонах. Про таке повідомляють у Генштабі Збройних сил України.

Там зазначають, що наразі кораблі російського флоту перебувають біля Криму, у районах мису Тарханкут та озера Донузлав.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок