Не підіймайте з землі сторонні предмети — голова Патрульної поліції про Іскандери-М

Не підіймайте з землі сторонні предмети — голова Патрульної поліції про Іскандери-М

Не підіймайте з землі сторонні предмети — голова Патрульної поліції про Іскандери-М
. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3160223734202351&id=100006442660293

Голова Патрульної поліції Євгеній Жуков попереджає про небезпеку підіймати з землі сторонні предмети поблизу місць обстрілів — вони можуть становити смертельну загрозу.

На місцях обстрілів на землі можуть залишатися бойові касетні частини ракети, зокрема від Іскандера-М. В них знаходяться кульки як снаряд ураження. Знешкодити їх можуть лише вибухотехніки. Зовні ці предмети можуть бути схожі на банку з під пива або на масляний фільтр.

"Цивільних до них не підпускати. Один в Покровську вже розібрав себе на частини тіла. Вони можуть здетонувати протягом 24 годин і більше", — написав Жуков у Facebook.

Він додав, що великі номерні частини варто передавати військовим для ідентифікації ракети.

Голова Патрульної поліції окремо зазначив, що такі ракети заборонені конвенцією ООН.

Що відомо

  • Ранком 9 березня російські окупаційні війська випустили по Краматорську оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер". Українські військові ракету збили.
  • Протягом 8 березня російські війська вбили на Донеччині 3 мирних мешканців, серед яких – дитина, поранення отримали четверо людей, серед них – одна дитина.
  • Окупанти з мінометів обстріляли Новолуганське. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.
  • Вночі з 8 на 9 березня на території Мар'їнської та Світлодарської громад тривали бої. Російські окупаційні війська відкривали вогонь з градів та мінометів 120-го калібру.

Читайте також

Вторгнення Росії. День чотирнадцятий. Онлайн

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок