На сьогодні цієї можливості немає, - Чаус про масову евакуацію

На сьогодні цієї можливості немає, - Чаус про масову евакуацію

На сьогодні цієї можливості немає, - Чаус про масову евакуацію
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Голова облдержадміністрації В'ячеслав Чаус у ранковому зверненні розповів про ситуацію в області, про підвіз продуктів та медикаментів, а також пояснив, чому не можуть організувати "зелений" коридор для виїзду з міста. Далі - пряма мова.

Що відбувається в області

Ситуація зрозуміла по всій області і контрольована в більшості територій. Є певні громади, де є перебої з продуктами харчування. Але, дякуючи Богу, наші громади дружать між собою, вони об’єднані, виручають одна одну, створюються коридори, передають продукти харчування, медикаменти. Є кілька населених пунктів, де є проблема. Ми над цим працюємо. Не буду називати їх, бо ворог нас теж читає. Намагаємось доставити туди все необхідне.

Щодо евакуації

Вчора ми обговорювали питання «зеленого» коридору. Але, враховуючи ситуацію і враховуючи ті обставини, коли ведуться бої з противником, і противник отримує від наших збройних сил, то було прийнято рішення сьогодні «зелений» коридор не робити.

Я дивлюсь, уже формуються колони на виїзд, самі тихенько виїжджають машинами хто може, хто хоче. Маршрут коригуємо в залежності від ситуації. На сьогодні машини, які не доїхали до Києва, пішли іншим маршрутом.

Централізована евакуація буде тоді, коли військові підтвердять нам таку можливість. На сьогодні цієї можливості немає.

За словами Чауса, в Чернігів, Ніжин, Прилуки заходять фури з медикаментами та продуктами харчування. Є зв’язок з Корюківкою та іншими громадами.

Читайте також:

Робота магазинів та аптек у Чернігові 9 березня

На початок