Кіміко підтримує дітей: читацький проєкт діє у Херсоні

Кіміко підтримує дітей: читацький проєкт діє у Херсоні

Кіміко підтримує дітей: читацький проєкт діє у Херсоні
. Фото: Кіміко Такара. Читаємо разом/Facebook

Соціальний проєкт "Читаємо разом з Кіміко" з елементами каністерапії, який у Херсоні започаткувала Марина Рудакова та собака Кіміко, діє під час війни у форматі онлайн. Проєкт допомагає дітям покращити техніку і якість читання.

Про це херсонка Марина Рудакова повідомила на сторінці у Facebook.

"В наших умовах кожен повинен робити те, що він може, що в його силах, і ми з Кіміко продовжуємо читати із дітками онлайн у хвилини затишшя й у хвилини, коли є хоч який зв‘язок. Пишаюся нашим містом, пишаюся кожним українцем, пишаюся нашими воїнами, які дають змогу хоч іноді виходити на зв‘язок із батьками й дітками й проводити читання для нашої малечі в такі скрутні часи. Пишаюся Кіміко, яка, не дивлячись на нестачу корму (домішую їй вже котячий), тільки но чує дитячий голос, умощується на своєму улюбленому диванчику й уважно слухає читання дитини. Розумієте, ніхто так не заспокоїть дитину й не вселить в ній впевненість, ніж наші тварини.І нам, людству, треба нарешті навчитись у наших тварин їхній мові – мові доброти, мові, якою “німі можуть говорити і яку глухі можуть навіть почути", - написала Марина Рудакова.

Читання з Кіміко продовжуються, й пані Марина запрошує до них долучатися усіх охочих.

Що відомо:

  • Каністерапія (з латинської «canis» – «собака») – методика позитивного психосоціального й фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак. Основна дійова особа проєкту – Кіміко Такара, собака породи акіта-іну.
  • Проєкт “Кіміко Такара. Читаємо разом” набув популярності, діти, які боялися читати уголос, завдяки підтримці Кіміко ставали сміливішими. Згодом почали займатися з малечею, що має порушення зору, розлад аутичного спектра, синдром Дауна.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок