Ізюм в очікуванні на евакуацію: є загроза життю пацієнтів лікарні

Ізюм в очікуванні на евакуацію: є загроза життю пацієнтів лікарні

Ізюм в очікуванні на евакуацію: є загроза життю пацієнтів лікарні
. acebook.com/max.strel.9

Внаслідок обстрілу російськими військовими лікарні в Ізюмі пацієнти та поранені змушені перебувати в підвалах — будівля медзакладу зруйнована.

Усі автівки швидкої допомоги у місті розстріляні, розказав Суспільному начальник відлілу молоді й спорту Ізюмської міськради Максим Стрельник. За його словами, меддопомогу хворим надають, наскільки це можливо, але, на його думку, життя хворих під загрозою.

"Пошкоджені сотні житлових будинків. Лікарня зруйнована, там немає тепла, води, електрики, тобто не можливо надавати медичні послуги. Хворі й поранені перебувають в підвалі без надії на одужання. Всі автівки швидкої допомоги розстріляні й не працюють", — сказав Стрельник.

За його словами, питання щодо евакуації пацієнтів намагаються вирішити. Лінія бойового зіткнення в Ізюмі тепер проходить по річці Сіверський Донець. Російські війська на півночі, ЗСУ — на півдні, каже Стрельник.

"Всі мости через річку Сіверський Донець превентивно зруйновані. Місто розділено на Північну і Південну частини. Північна частина міста окупована ворогом! Зв’язку і сполучення з людьми на тому березі річки немає! Є повідомлення, що там росіяни грабують місцеве населення і займаються мародерством. Південна частина міста, яка має сполучення зs Слов’янськом, контролюється Збройними Силами України і Силами Територіальної оборони Ізюма", — повідомив Максим Стрельник.

На 20:00 8 березня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив в національному ефірі, що евакуювати людей з міста не можуть через обстріли.

"Коли представники російських Збройних сил виходили з пропозицією здати місто і зробити їм "зелені коридори" для їх техніки, вони отримали відмову, і за це вони взяли місто в облогу і знищують його. ️У нас готові евакуаційні заходи, автобуси. І напоготові стоїть гуманітарний конвой, який ми намагаємося щодня провезти до міста Ізюм, однак наразі та військова ситуація, яку ми маємо, нам цього зробити не дозволяє… Все закінчується обстрілами цивільних, гуманітарних конвоїв. Якщо буде хоча б маленька можливість це зробити, ми це обов’язково зробимо", — сказав Синєгубов.

Що відомо

  • Останніми днями Ізюм піддається масованим обстрілам російської армії. В Офісі президента повідомили, що українська армія відбиває атаки у напрямку Ізюма. В умовах бойових дій до Ізюма та низки інших населених пунктів області неможливо направити гуманітарний вантаж, повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.
На початок