Під Харковом ЗСУ розбили російський підрозділ, він повернувся до кордону — Генштаб

Під Харковом ЗСУ розбили російський підрозділ, він повернувся до кордону — Генштаб

Під Харковом ЗСУ розбили російський підрозділ, він повернувся до кордону — Генштаб
. Макс Левін/Facebook

Підрозділи російської 25-ї окремої мотострілецької бригади, за повідомленням Генштабу Збройних сил України, зазнали значних втрат під Харковом і були вимушені повернутися на кордон з Харківщиною.

"У зв’язку з непоправними втратами в районі Харкова, підрозділи 25 омсбр (Луга) 6-ї Армії залишили зону бойових дій та повернуті до району н.п. Нехотєєвка Бєлгородської області для здійснення заходів відновлення боєздатності", — повідомив у зведенні на 12:00 8 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

За інформацією Генштабу, основні зусилля окупантів продовжують зосереджуватися на створенні умов для захоплення міст Київ, Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь, Миколаїв та виході на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей.

"ЗСУ контролюють ситуацію, збивають літаки противника і крилаті ракети, як сьогодні вночі, не дають закріпитися на тих місцях, де вони хочуть просунутися. За вчора здійснили не менше 7 контратак. Тримається героїчно Маріуполь. Вчора була контратака — знищили танкову колону противника. Тримається зона ООС, де один з повітряно-десантних підрозділів ЗСУ винищив колону противника. Харків входить у контратаку, тобто наша армія дуже добре знає, що вона робить", — прокоментував на брифінгу 8 березня радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Читайте також

Міста і села в облозі РФ: голова Харківської ОДА назвав критичні напрямки

На початок