Калушанин захищає місто і збирає експонати для музею дзвонів

Калушанин захищає місто і збирає експонати для музею дзвонів

Калушанин захищає місто і збирає експонати для музею дзвонів
. Фото: Facebook/Віктор Павлів

Підрозділу територіальної оборони у Калуші, що на Івано-Франківщині, потрібні засоби зв’язку й оновлені карти місцевості. Про це Суспільному повідомив житель міста, боєць тероборони Віктор Павлів.

"Місцеві підприємці допомагають нам спорядитися, ремонтують обладнання, транспорт. Зараз потребуємо налагодження зв’язку й уточнених карт місцевості. Загалом ситуація у Калуші стабільна. У перші дні війни було дуже багато питань від калушан щодо того, як працює територіальна оборона, чому немає блокпостів, патрульних. Зараз все організували", — розповів Віктор Павлів.

У мирний час чоловік працював у відділі з питань інвестицій та міжнародної інтеграції Калуської міської ради, розвивав туризм, долучався до організації краєзнавчих досліджень і фестивалів, займався волонтерством, мріяв про створення музею дзвонів. Разом з однодумцями для музейної експозиції зібрав понад 200 малих і великих дзвонів. Зараз вони – у надійному сховку, добре упаковані, щоб не пошкодилися, каже боєць тероборони.

Днями Віктору Павліву подарували дзвоник, привезений з острова Мадейра.

"Це — металевий сувенірний дзвоник від калушанки Оксани. На ньому є зображення прапора країни, до якої належать острови. Показував його у своєму підрозділі. Тут багато хто знав і чув, що я збирав дзвоники й хотів відкрити музей", — говорить Віктор Павлів.

Відкрити музей дзвонів калушанин планував у травні. Та поки опікується іншими справами – чергує на блокпостах і охороняє стратегічні об’єкти рідного міста. Тепер основне – зупинити ворога, каже Віктор Павлів.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок