"Потрібні крупи та медикаменти" - хмельницький штаб допомоги вимушеним переселенцям

"Потрібні крупи та медикаменти" - хмельницький штаб допомоги вимушеним переселенцям

"Потрібні крупи та медикаменти" - хмельницький штаб допомоги вимушеним переселенцям
. Фото: Суспільне Хмельницький

Крупи, макарони та медикаменти потрібні хмельницькому штабу допомоги вимушеним переселенцям. Про це Суспільному розповіла заступниця керівника штабу Юлія Сабій. За її словами, зараз штаб допомоги в середмісті Хмельницького приймає громадян з інших міст цілодобово.

Житель Харкова Олександр з родиною та собакою діставався до Хмельницького добу, прибув вчора. Поки шукають житло, поселився в наданому штабом приміщенні для переселенців з домашніми тваринами.

"Дякуючи цим людям, в нас є все необхідне. І годують, і прихисток дали", - говорить чоловік.

Світлана з чоловіком прибула сюди з Києва.

"Ми ще доїхали нормально. Онуки наші застрягли по дорозі, десь не можуть доїхати. А ми з батьком сім годин на дорогу витратили", - говорить Світлана.

Харчуванням штаб допомоги вимушених переселенців забезпечують працівники Хмельницького центру сфери послуг – працюють цілодобово, в дві зміни. Приміщення для безкоштовних обідів надав ресторан в середмісті Хмельницького. Працівниця закладу Олена Петришина розповідає, готову їжу надають підприємства міста та Хмельницького району.

"Такі підприємства як шкільні їдальні, наш навчальний заклад, їдальня наша. Також Гвардійський – сьогодні передав нам цілу морозилку заморожених вареників. Пиріжки напечені, домашня кухня. Ви можете бачити, є в нас порційні стаканчики з першою стравою. Також є і друга страва. Вчора нам допомагали шкільні їдальні, гречку зготували", - каже жінка.

За потреби їжу можуть також складати в контейнери і передавати людям, які не мають змоги прийти поїсти самі. В штабі також цілодобово працює кухня, де за день харчують більше тисячі переселенців. Людей забезпечують гарячими обідами відразу ж після прибуття та реєстрації, розповідає заступниця начальника штабу Юлія Сабій.

Юлія Сабій каже, волонтери штабу допомоги забезпечують харчуванням щодня більше тисячі переселенців.

На початок