Даяна Ястремська дотисла суперницю і уперше за два роки вийшла у фінал турніру WTA

Даяна Ястремська дотисла суперницю і уперше за два роки вийшла у фінал турніру WTA

Даяна Ястремська дотисла суперницю і уперше за два роки вийшла у фінал турніру WTA
. AP

Українка пройшла ще одну суперницю і побореться за трофей.

Українська тенісистка Даяна Ястремська уперше за два роки зіграє у фіналі турніру WTA. У французькому Ліоні Ястремській вдалося здобути перемогу у півфіналі та наблизитися до титулу.

Ястремська отримала wild card для участі на турнірі у Ліоні після того, як евакуювалася з України через повномасштабне вторгнення Росії. Українка разом із сестрою Іванною грала у парному турнірі, але поступилася у першому ж раунді.

Читайте також: "Моє серце лишається вдома". Сестри Ястремські паромом покидали Україну після вторгнення Росії

В одиночній сітці Ястремській вдалося по черзі вибити трьох суперниць. Зокрема, у чвертьфіналі нею була італійка Ясмін Паоліні, яку вона перед цим тричі не могла перемогти.

У півфіналі Ястремська зіштовхнулася з ще однією непростою суперницею - другою сіянною Сораною-Міхаелою Кирстею. Для українки це була перша зустріч із Кирстею - до цього вони не зустрічалися.

Перший сет Ястремська виграла у Кирсті на характері. Програючи 1:4, українка змогла зрівняти рахунок і перевести гру на тай-брейк, де здобула перемогу.

А ось друга партія склала для Ястремської інакше. Вона вела 3:1, проте не втримала перевагу і дозволила Кирсті зрівняти рахунок.

І все ж саме Ястремська стала переможницею матчу. У третьому сеті після обміну брейками українка взяла ще один гейм на подачі суперниці, збільшила перевагу до рахунку 4:1, після чого втримала переможний результат.

WTA. Ліон, півфінал

Даяна Ястремська (Україна) - Сорана-Міхаела Кирстя (Румунія) 2:1 (7:6, 4:6, 6:4)

Що означає цей фінал для Ястремської

  • Перший фінал за два роки для Даяни Ястремської. Востаннє вона грала у фіналі турніру WTA у січні 2020 року - в Аделаїді українка поступилася Ешлі Барті.
  • П'ятий фінал у кар'єрі для Ястремської. Перед поразкою від Барті українка виграла три турніри.

Що далі

  • У фіналі Ястремська зіграє проти представниці Китаю Чжан Шуай.
На початок