Івано-Франківщина прийняла 26 531 людину з інших регіонів України — голова ОВА

Івано-Франківщина прийняла 26 531 людину з інших регіонів України — голова ОВА

Івано-Франківщина прийняла 26 531 людину з інших регіонів України — голова ОВА
. Фото: Радіо Свобода

Івано-Франківщина прийняла 26 531 людину з інших регіонів України, де відбуваються бойові дії. Також для допомоги відкрили ще одну "гарячу" лінію координаційного штабу з розміщення тимчасово переміщених людей. Про це на брифінгу розповіла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

"Станом на 4 березня ми своїми силами прийняли 26 531 людину. Працюємо над тим, щоб зробити тимчасові перепустки, які засвідчуватимуть особу та даватимуть можливість отримати харчі, одяг та іншу допомогу. Звертайтеся! Штаб працює цілодобово", — говорить Світлана Онищук.

З її слів, дві телефонні лінії координаційного штабу з розміщення тимчасово переміщених людей — перевантажені. Тому створили ще одну "гарячу" лінію. Звернутися за допомогою можна за телефонами: 068 376-77-62, 55-18-68, 093 705-85-31.

"Ми поселяємо людей у гуртожитках, санаторіях. Постійно шукаємо житло. Дякуємо нашим жителям, які також приймають та допомагають поселяти громадян. Прикарпатці, ви справді неймовірні", — сказала очільниця області.

Також на Івано-Франківщині працює координаційний штаб з питань міжнародної гуманітарної допомоги. Його створили для консультації щодо логістики та перевезення вантажів з-за кордону.

"Міжнародні організації, іноземці та громадяни України, які перебувають за кордоном та бажають надати гуманітарну допомогу, можуть звертатися за телефоном: 050 021-63-77, 093 516-59-28", — розповіла Світлана Онищук.

Зокрема, 4 березня прибули перші вантажі гуманітарної допомоги з Румунії — їжа, одяг, засоби особистої гігієни.

Зі слів голови обласної військової адміністрації, найнеобхідніше відправлять туди, де тимчасово проживають вимушено переміщені люди, та у ті регіони, де є гостра потреба у цих речах.

На початок