Президент присвоїв звання генерала Головнокомандувачу Збройних Сил України Залужному

Президент присвоїв звання генерала Головнокомандувачу Збройних Сил України Залужному

Президент присвоїв звання генерала Головнокомандувачу Збройних Сил України Залужному
. mil.gov.ua

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання генерала Головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному. Про це президент повідомив у зверненні 4 березня. Крім того, Зеленський розповів, що нагородив орденами і медалями українських захисників.

“Я сьогодні (4 березня — ред.) нагородив орденами та медалями 76 українських героїв за особисту мужність і самовіддані дії заради нашої оборони. На жаль, з них 37 нагороджуються посмертно”, — повідомив президент.

Також Володимир Зеленський присвоїв:

  • звання Героя України генерал-лейтенанту Олександру Павлюку – командувачу Операції об'єднаних сил.
  • військове звання бригадного генерала полковнику Володимиру Швораку – заступнику командувача військ оперативного командування “Схід” Сухопутних військ Збройних Сил України.
  • військове звання бригадного генерала юстиції полковнику юстиції Сергію Мельнику, начальнику Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
  • звання бригадного генерала полковнику Артему Богомолову, заступнику командувача військ Оперативного командування “Захід”.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони вже підписали мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.
  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною, закликав запровадити в українському небі безполітну зону, а також передати ВПС України військові літаки.
  • Росія використовує повітряно-космічні сили для атак українських міст та населених пунктів, тому питання щодо закриття неба над Україною треба вирішити за декілька днів, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України.

Читайте також

Знищене місто, вбиті родичі, страх: що розповідають евакуйовані жителі Волновахи

Вторгнення Росії в Україну. День дев'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок