Військові РФ захопили елеватор, пограбували магазин та ферми - ситуація в Роменському районі

Військові РФ захопили елеватор, пограбували магазин та ферми - ситуація в Роменському районі

У Роменському районі військові Росії захопили елеватор, встановили блокпости, пограбували магазин та два фермерські господарства. Про це повідомив у своєму відеозверненні ввечері 1 березня голова Роменської райдержадміністрації Денис Ващенко.

У селі Біловоди російські військові зайняли приміщення трьох елеваторів, один з яких - повністю. Це елеватор "Дружба-Нова" компанії "Кернел". За словами Ващенка, біля цього елеватора велике скупчення російської техніки. Охоронці об'єкту - в полоні, про них поки нічого не відомо.Елеватор по периметру укріплений кулеметними точками російських військ, на дахах - снайпери.

У селі Бобрик російські військові встановили блокпост, пограбували магазин і два фермерські господарства. ще один блокпост - в Коровинській ОТГ, сказав Ващенко.

У Пустовійтівці українська авіація знищила російський блокпост. Також про це повідомив голова війської адміністрації Сум Дмитро Живицький. За його інформацією, за допомогою Байрактара знищено 80 одиниць російської техніки, з яких половина - установки "Град".

Щодо ситуації в Ромнах, за його словами, в інтернеті з'являється багато фейкових постів і публікацій. Ващенко запевнив, що наразі місто повністю контролює територіальна оборона.

У Хмелівській та Андріяшівській громадах, Липовій Долині, Синівці, Вільшаній та Недригайлові - ситуація контрольована. Проїзд територіями цих громад вільний, сказав Ващенко.

Що відомо

  • На Сумщину з боку Росії зайшло понад 10 тисяч техніки, важкого озброєння, систем залпового вогню, які курсують по території всієї області і вбивають людей, сказав у своєму зверненні 1 березня керівник військової адміністрації Сумщини Дмитро Живицький.
  • На Сумщині великі міста - в оточенні російських військових.
  • В Охтирці зруйнували військову частину. Під завалами шукають людей.
  • Під Охтиркою війська РФ розстріляли цивільних, одну людину взяли в полон.
  • У Тростянці російські війська поцілили в житловий будинок, пошкодили мережі в місті, займаються мародерством. Вони також захопили залізничний вокзал і будівлі шоколадної фабрики.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок