Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
. У Рівному попрощалися з Героєм Тарасом Козлишиним/фото: Суспільне Рівне

З 24 лютого в Україні розпочалась війна з військами сусідньої РФ, які вторглися на територію нашої держави. Територію країни, в тому числі й Рівного, окупанти накривають артобстрілами, градами. Ціляться в стратегічні обєкти, а також у житлові будинки. Гинуть військові й мирне населення.

01.03.2022

Під час боїв із російським загарбником у Новій Каховці загинув 33-річний Ігор Базелюк. Він жив у селі Кам'янка на Березнівщині. У чоловіка лишилося двоє дітей. Інформацію повідомили на сторінці Березнівської міської ради.

Ігор Базелюк
Фото зі сторінки Березнівської міської ради

01.03.2022

У боях проти російського окупанта загинули два бійці з Рівненщини. Це нацгвардієць Андрій Боровець із села Дружба та військовослужбовець із села Копань Віталій Теслюк. Про це повідомили у Facebook Радивилівської та Демидівської громад.

Андрій Боровець родом із села Дружба Радивилівської громади. Був студентом географічного факультету Львівського Національного університету імені Івана Франка та служив у Національній гвардії України, в окремому президентському полку почесної варти імені гетьмана Богдана Хмельницького, зазначено в дописі Радивилівської громади.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Андрій Боровець. Фото: Facebook Радивилівської Громади

21-річний боєць загинув, обороняючи від ворога Київ. Андрій Боровець у сім'ї був третім, наймолодшим сином.

28 лютого голова Демидівської громади Сергій Радченко у соцмережах повідомив про загибель їхнього земляка, військовослужбовця ЗСУ Віталія Теслюка.

"Отримали звістку, що житель нашої громади, який проживав у селі Копань і служив у запорізькій області у військовій частині сьогодні загинув", – сказав Сергій Радченко.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Віталій Теслюк. Фото: Facebook Віталія Теслюка

1 березня у Демидівській громаді оголосили днем жалоби за загиблим.

У війні з окупантом загинули двоє мешканців с. Федорівка, повідомили 1 березня на Facebook-сторінці Гощанської громади. Це Владислав Карпюк та Петро Черначук.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Владислав Карпюк. Фото: Facebook Гощанська громада

У Гощанській громаді о 13.00 оголосили загальну хвилину мовчання.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Петро Черначук. Фото: Facebook Гощанська громада

Захищаючи Україну загинув житель с. Вишневе Демидівської територіальної громади. Артур Стібиш. Про це 1 березня повідомили на сторінці Дубенської РДА у Facebook.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Артур Стібиш. Фото: Facebook Дубенська РДА

28.02.2022

У боях проти російського окупанта загинули ще два бійці з Рівненщини. Це Павло Нікітчук зі Здолбунова і Василь Телетьон з села Велике Вербче. Про їхню смерть повідомили у Facebook голови Сарненської і Здолбунівської громад. Зі слів посадовців, обоє бійців загинули під час обстрілів під Васильковим на Київщині.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Павло Нікітчук. Фото: Facebook Здовбицька сільська рада

Смертельне поранення отримав старший солдат, військовий за контрактом Павло Нікітчук. Боєць був 1995 року народження, – повідомив у соцмережах голова Здолбунівської міської громади Владислав Сухляк.

“Співчуття друзям. В нього залишилась тільки мама. Вічна пам’ять нашому Герою”, сказав Сухляк.

1 березня тіло Павла Нікітчука доправлять на Рівненщину, інформує у Facebook Здовбицька сільська рада.

Під час оборони Васильківа також загинув Василь Телетьон з села Велике Вербче. Про його смерть у Facebook повідомив голова Сарненської громади Руслан Серпенінов.

Василю Телетьону було 50 років і служив у ЗСУ за контрактом. У нього залишилися дружина, троє дорослих дітей і мама.

"Розділяємо горе матері Ганни Телетьон, яка разом з батьком Героя Василем Телетьоном виховали 8 синів. Три сини Володимир, Василь, Сергій є учасниками АТО/ООС. Син Володимир на даний час боронить місто Київ від російської навали. Василь, Володимир та Сергій одні з найперших подалися до лав учасників АТО із с. Велике Вербче", зазначив у дописі Руслан Серпенінов.

27.02.2022

Під Києвом загинув боєць з Рівного Тарас Козлишин у ніч на 27 лютого, у бою з російськими окупантами. Про це у соцмережах повідомили його знайомі та представники влади.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Тарас Козлишин. Фото: Facebook Тарас Козлишин

Рівнянин загинув під час оборони Києва. Зокрема, депутатка обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко у своєму Facebook написала:

"Тарас Козлишин пройшов АТО, а сьогодні загинув під Києвом. Щира людина, патріот своєї держави. Знаю його батьків – Мирославу та Миколу, навчала сестру Тамару. Прийміть наші співчуття. Вічна пам‘ять Герою".

Тарасові Козлишину був 41 рік, у нього залишилися дружина і троє неповнолітніх дітей.

Військовий із Рівненщини Василь Марчук загинув у боях із російськими окупантами. Сталося це у місті Васильків у Київській області. Повідомлення про це розмістили на сторінці в Facebook Гільчанського ліцею Здолбунівської сільської ради 27 лютого.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Василь Марчук. Фото: Facebook Гільчанський ліцей Здовбицької сільської ради

Народився хлопець у селі Гільча Здолбунівського району. Йому було 24 роки.

1 березня тіло Василя Марчука доправлять на Рівненщину.

"Прощання із Марчуком Василем відбудеться 02 березня об 11.00 у приміщенні Миротинської гімназії", повідомили у Facebook Здовбицької сільської ради.

26.02.2022

26 лютого під час оборони Києва загинув 23-річний військовослужбовець житель села Олександрія Рівненського району Віталій Кучерук, випусник Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Він служив у Мукачеві, та з початком воєнних дій поїхав до Києва захищати країну. Увечері, 26 лютого у транспортний засіб, де перебував Віталій Кучерук, влучив снаряд російських окупантів.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Віталій Кучерук. Фото: Facebook Здовбицька сільська рада

2 березня о 13:00 у Свято-Преображенському храмі села Олександрія прощатимуться із загиблим односельцем, інформує сайт Олександрійської громади.

24.02.2022

Внаслідок обстрілу арсеналу у Вінницькій області 24 лютого загинув житель Рівненщини. Ігор Усик був уродженцем села Рясники. Цю інформацію підтвердив заступник Бабинського сільського голови Микола Трохимчук.

Напад Росії на Україну: загиблі у війні з Рівненщини
Ігор Усик. Колаж: Суспільне Рівне

Вибух на Калинівському арсеналі трапився 24 лютого близько 8-ї ранку. Військові зафіксували три реактивні снаряди, випущенні із повітря з боку Придністров'я. Прощання з військовим у громаді має відбутися завтра.

Ігор Усик був призваний до війська у 2018 році, далі продовжив службу за контрактом.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок