Еліна Світоліна відмовилася грати проти тенісисток з Росії та Білорусі

Еліна Світоліна відмовилася грати проти тенісисток з Росії та Білорусі

Еліна Світоліна відмовилася грати проти тенісисток з Росії та Білорусі
. AP

Українська тенісистка Еліна Світоліна заявила, що не гратиме проти тенісисток з Росії та Білорусі на будь-яких турнірах. Про своє рішення вона оголосила постом у Twitter.

Перша ракетка України закликала тенісні організації притримуватися рішення МОК, тобто не допускати до змагань росіян та білорусів з чіткою приналежністю до їх країни, а лише у статусі нейтральних атлетів.

"Я вірю, що теперішня ситуація вимагає чіткої позиції від наших організаторів: ATP, WTA, ITF. Відповідно, ми - українські гравці - вимагаємо від ATP, WTA, ITF дотримуватися рекомендацій МОК щодо допуску тенісистів з Росії чи Білорусі лише в статусі нейтральних атлетів, без використання жодних національних символів, кольорів, прапора чи гімну", - написала Світоліна.

Рішення Світоліної прийняла перед стартом турніру в мексиканському Монтерреї - у першому раунді змагань вона за жеребкуванням потрапила на тенісистку з Росії, Анастасію Потапову. Утім, Еліна відмовилася вийти на цю гру - і відповідно знялася зі змагань, де була першою сіяною.

"Відповідно, я хочу оголосити, що не гратиму завтра чи будь-який інший матч проти тенісисток з Росії чи Білорусі, допоки наша організація не зробить відповідне рішення", - доповнила Світоліна.

ОНОВЛЕНО: організатори виконали вимогу Світоліної, матч проти Потапової відбудеться як проти тенісистки з нейтральним статусом. Тож Еліна вийде на корт.

При цьому Еліна додала, що у розв'язанні війни не звинувачує російських тенісистів.

"Я не звинувачую російських тенісистів, вони не відповідальні за напад на мою Батьківщину. Більше того, я хочу віддати належне усім тенісистам, особливо російським та білоруським, що продемонстрували свою позицію проти війни. Їх підтримка - важлива", - резюмувала Світоліна.

Читайте також: "Ми – Україна". Еліна Світоліна віддаватиме гроші, зароблені на турнірах, українській армії

Інформація доповнюється...

На початок