У Сумах мітингують колишні працівники заводу Фрунзе

У Сумах мітингують колишні працівники заводу Фрунзе

Доповнено
У Сумах мітингують колишні працівники заводу Фрунзе
. Суспільне Суми

Близько двох десятків колишніх працівників Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання мітингували біля будівлі обласної адміністрації. З собою принесли плакати, вимагали повернути борг по заробітній платі, крім цього – позбавити директора заводу Володимира Лук’яненка всіх почесних звань та нагород.

У Сумах мітингують працівники заводу Фрунзе
Суспільне Суми

"Ми — ті, які працювали на цьому підприємстві, не дивлячись на всі труднощі. Не звільнилися, не повтікали, а продовжували працювати. Тепер ми, на вашу думку, не дуже потребуємо наших грошей?" — сказано у заяві працівників заводу.

"Ми всі вимагаємо повернути наші зароблені гроші.Всюди, на всіх мітингах, сесіях ми будемо промовляти ці слова "Поверніть наші гроші!....Поверніть наші гроші!", —скандували присутні на мітингу.

Отримати виплати експрацівниця підприємства Наталя Мазуніна намагається з 2018, жінка каже — завод винен їй понад 30 тисяч гривень. Жінка розповідає: "Чотири роки…І ось ми будемо оформляти пенсію і звертатися в пенсійний фонд за довідкою, щоб побачити – буде в мене нарахована пенсія за ці роки, що була заборгованість, тобто 2018 рік і місяць 2019-го. Якщо не було з підприємства перераховано кошти в Пенсійний фонд, то й пенсія буде замала".

Протягом 2021-гоколишні "фрунзенці" мітингували понад півтори десятки разів. В цьому році вийшли вперше, але, кажуть, не в останнє.

Після мітингу люди рушили на засідання сесії Сумської міської ради, також мають звернення до депутатів, каже Наталя Мазуніна: "Підготувати проєкт рішення про позбавлення Лук’яненка Володимира Матвійовича почесного звання громадянина міста Суми та занести проєкт рішення на офіційний сайт Сумської міської ради. Також звернутися до президента України щодо позбавлення його звання Героя України",

Станом на 2022-й Сумське НВО – найбільший боржник по зарплаті в Україні. Заборгованість підприємства складає близько 200 млн грн.

Інна Янченко — заступниця начальника міського управління з питань праці зазначила: "За даними управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області, північно-східного міжрегіонального управління юстиції, протягом 21-го року було реалізовано майна на суму 9 мільйонів 72 тисячі гривень, які спрямовано на виплату заробітної плати, таким чином закрито 285 виконавчих проваджень".

За даними Єдиного реєстру боржників України, кількість відкритих проваджень по зарплатній заборгованості Сумського НВО – майже 4 тис.

На сесії 23 лютого міська влада питання стосовно позбавлення Володимира Лук`яненка почесних звань не розглядала. Офіційний коментар щодо цього звернення колишніх працівників сумського НВО речниця підприємства Світлана Шовкопляс пообіцяла надати 24 лютого. Як розказала Наталя Мазуніна, наступного тижня влаштовуватимуть ще один мітинг – цього разу біля прохідної СМНВО. За словами речника Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, під час сьогоднішнього мітингу порушення громадського порядку не зафіксували.

Читайте також

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок