У Тернополі просвітяни організували відкритий урок

У Тернополі просвітяни організували відкритий урок

У Тернополі просвітяни організували відкритий урок
. Мирослава Західна/Суспільне Тернопіль

У Тернополі члени обласного товариства "Просвіта" провели відкритий урок. Приурочили його Міжнародному дню рідної мови.

Про це Суспільному розповів голова обласного товариства "Просвіта" Петро Шимків. За його словами, на захід прийшло понад півсотні дітей Тернопільської ЗОШ №9.

"Члени обласного товариства "Просвіта" розповіли учням про значення свята, а тернопільські письменники декламували вірші про українську мову", – розповів чоловік.

На відкритому уроці побувала й одинадцятикласниця Наталія Гончар.

"Я вважаю принциповим: якщо ти живеш в Україні, то повинен розмовляти українською мовою. Я дуже пишаюся, що я – українка, і говорю українською. За останні кілька років про нашу мову дізналися у світі, зокрема, завдяки такому пісенному конкурсу як Євробачення", – розповіла дівчина.

На відкритому уроці виступив тернопільський дует "РозМарія", виконав пісню "Батьківська мова".

"З цією піснею ми дебютували наприкінці минулого року. Сьогодні роль українського виконавця полягає не лише у виконанні українських пісень, а в тому, щоби прививати любов до української пісні" – каже тернопільська співачка Марія Калинич.

У Тернополі просвітяни організували відкритий урок
Відкритий урок до Міжнародного дня рідної мови у 9 школі Тернополя. Мирослава Західна/Суспільне Тернопіль

Одинадцятикласниця Діана Ляшкевич говорить, що українська мова – її улюблений шкільний предмет.

"Я із захопленням вивчаю українську мову з першого класу, напевно, не було такого, що я її не хотіла вчити. Я навіть їздила на міжміську олімпіаду з української мови та літератури."

Про мету відкритого уроку, приуроченого Міжнародному дню рідної мови, розповів голова обласного товариства "Просвіта" Петро Шимків.

"Ми вкотре хочемо нагадати, що українська мова – це мова великої нації. Потрібно говорити державною мовою, де б ви не були, навіть в російськомовному середовищі".

Нагадаємо, Міжнародний день рідної мови відзначають щороку 21 лютого. Його запровадили у 1999 році під час Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Читати також:

На початок