Церемонія закриття Олімпіади-2022: пряма трансляція

Церемонія закриття Олімпіади-2022: пряма трансляція

Церемонія закриття Олімпіади-2022: пряма трансляція
. AP

Коли та де дивитися церемонію закриття Пекіну-2022.

Олімпійські ігри у Пекіні завершені. Останній комплект нагород розігрувався у чоловічому хокеї, де олімпійським чемпіоном стала збірна Фінляндії.

Збірна України на Олімпіаді-2022 здобула лише одну нагороду - Олександр Абраменко виграв "срібло" у лижній акробатиці. У медальному заліку Україна ж посіла 25-е місце, повторивши результат Олімпіади-2006, коли здобула дві бронзові нагороди.

Пряма трансляція закриття Олімпіади-2022 - тут

Офіційно крапка Зимових Ігор у Пекіні буде поставлена під час церемонії закриття. Упродовж цієї події відбудеться передача "права господаря" з Пекіна у Мілан та Кортіну-д'Ампеццо, де пройдуть наступні Зимові Олімпійські ігри-2026.

Суспільне Спорт - транслятор церемонії закриття Олімпіади-2022 в Україні. Дивитися наживо церемонію закриття Олімпіади - тут.

Переможцем медального заліку Олімпіади-2022 стала збірна Норвегії, яка випередила команду Німеччини. А також оновила рекорд за кількістю золотих медалей на одній Олімпіаді - 16.

Читайте також: Медальний залік після закінчення Олімпіади-2022: на якому місці Україна

Церемонія закриття Олімпіади-2022: коли відбудеться

Церемонія офіційного закриття Олімпіади у Пекіні відбудеться у неділю, 20 лютого. Початок самої церемонії - о 14:00 за Києвом.

Коментуватимуть церемонію закриття Дмитро Лазуткін та Віталій Волочай.

Приблизна тривалість церемонії - 2 години. Упродовж цього часу відбудеться нагородження останніх призерів Олімпіади-2022, парад країн з прапороносцями, а також "передача естафети" проведення Зимових Ігор італійському Мілану.

Хто буде прапороносцем України на церемонії закриття Олімпіади-2022

Прапор України на церемонії закриття Ігор у Пекіні нестиме біатлоністка Олена Білосюк. Вона вдруге стала прапороносицею України: у 2018 році саме Білосюк несла його на церемонії відкриття Ігор у Пхьончхані.

Читайте також: Визначено прапороносця України на церемонії закриття Олімпіади-2022

Загалом у церемонії закриття візьмуть участь ті спортсмени, які ще перебувають у Пекіні. Зокрема, від України це будуть представники збірних з біатлону та лижних перегонів.

Пряма трансляція церемонії закриття Олімпіади-2022 - остання зі змагань у Пекіні на Суспільне Спорт.

На початок