Росія вислала заступника глави посольства США. Вашингтон готує відповідь

Росія вислала заступника глави посольства США. Вашингтон готує відповідь

Ексклюзивно
Росія вислала заступника глави посольства США. Вашингтон готує відповідь
. apnews.com.ua

Російська Федерація 17 лютого розпорядилася вислати з території країни заступника глави посольства США в Москві Барта Ґормана. Причини такого кроку РФ не пояснила. Про це Суспільному повідомили в пресслужбі Державного департаменту США.

"Заступник глави дипломатичної місії Ґорман був другим за старшинством посадовцем посольства США в Москві й ключовим членом керівництва посольства. Дії Росії проти нього не були спровоковані. Ми вважаємо їх кроком до ескалації та готуємо свою відповідь", — додали у відомстві.

Держдеп США закликав Росію припинити "необґрунтовані вислання американських дипломатів і персоналу посольства". Там також зауважили, що тепер чисельність американського посольства в Москві менша за чисельність російського диппредставництва у Вашингтоні.

Що відомо

  • Навесні 2021 року президент Росії Володимир Путін ухвалив указ, відповідно до якого США визнали недружньою країною і зобов'язали вислати частину дипломатів з посольства, а також обмежили можливості наймання персоналу з-поміж громадян РФ. У відповідь у липні США оголосили про звільнення понад 180 працівників російського посольства у Вашингтоні.
  • Пізніше, в жовтні 2021 року, 17 сенаторів з Демократичної та Республіканської партій звернулися до президента Джо Байдена із закликом вислати зі США 300 російських дипломатів у відповідь на обмеження видання російських віз американським дипломатам.

Читайте також

Москва відповіла на пропозиції США щодо російських "гарантій безпеки". Там є і про Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок