Українець Ковбаснюк завершив виступи у гірськолижному спорті Олімпіади-2022: результат

Українець Ковбаснюк завершив виступи у гірськолижному спорті Олімпіади-2022: результат

Українець Ковбаснюк завершив виступи у гірськолижному спорті Олімпіади-2022: результат
. НОК

І уперше не фінішував на Олімпійських іграх-2022.

Український гірськолижник Іван Ковбаснюк закінчив виступи на Олімпійських іграх у Пекіні. Відбулося це за підсумками останнього чоловічого старту Олімпіади-2022 - слаломі.

Ковбаснюк виступив у трьох дисциплінах Олімпіади у Пекіні. І встановив одразу кілька досягнень у гірськолижному спорті: зокрема, в останньому виступів українець уперше в кар'єрі фінішував у топ-15.

Змагання у слалом-гіганті Ковбаснюк пропустив, вирішивши відпочити після трьох поспіль виступах у Пекіні. Однак ще мав виступити у заключній дисципліні - слаломі.

Як виступив Ковбаснюк?

Змагання у слаломі проходили у два етапи: перший мав визначити 30 гірськолижників, які б продовжили боротьбу за медалі. І безпосередньо у другому вже визначалися б підсумкові місця як у верхній топ-30, так і серед тих, хто фінішував нижче.

Для Ковбаснюка останні змагання у гірськолижному спорті закінчилися вже під час першого виступу у слаломі. Український гірськолижник пропустив одні ворота, тож не фінішував.

Відсутність результату у першому заїзді означала для Ковбаснюка і відсутність позиції загалом у турнірі слалому. Усі спортсмени, які не фінішували у першому заїзді, не отримували можливості на другий.

Таким чином, Ковбаснюк уперше закінчив виступ на Олімпіаді-2022 без результату у заїздах, де брав участь.

Усі результати Івана Ковбаснюка на Олімпіаді-2022

Олімпійським чемпіоном у гірськолижному спорті став француз Клеман Ноель. Програючи майже 0.4 секунди після першої спроби австрійцю Йоганнесу Штрольцу, Ноель у другій спробі ризикнув і показав найкращий результат у слаломі на Олімпіаді-2022 - 49.79 секунд.

За сумою двох результатів Ноель випередив Штрольца на 0.6 секунд. Бронзовим призером став норвежець Себастьян Фосс Сулевог.

Гірськолижний спорт. Слалом (чоловіки)

  1. Клеман Ноель (Франція) 1:44.09 хвилин
  2. Йоганнес Штрольц (Австрія) +0.61
  3. Себастьян Фосс Сулевог (Норвегія) +0.70

Хто такий Іван Ковбаснюк

  • 28-річний український гірськолижник, представник Закарпатської області.
  • Для Ковбаснюка Олімпіада-2022 – друга у кар'єрі. У 2018 році він виступав на Іграх у Пхьончхані, показавши найкращий результат у швидкісному спуску – 49-те місце.
  • Ковбаснюк – учасник п'ятьох чемпіонатів світу з гірськолижного спорту. Найкращий результат українець показав на останній світовій першості 2021 року – 30-те місце в слаломі.
  • У сезоні 2021/22 найкращим результатом Ковбаснюка на рівні Кубка Європи було 59-те місце в даунгілі.

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок