Нова Зеландія дозволила аборти без довідки про психічне здоров'я

Нова Зеландія дозволила аборти без довідки про психічне здоров'я

Нова Зеландія дозволила аборти без довідки про психічне здоров'я
.

Парламент Нової Зеландії у третьому читанні підтримав законопроєкт про аборти, який дозволяє громадянкам країни робити їх без попередніх тестів на психічне здоров'я.

Як повідомляє новозеландська громадська телекомпанія Maori Television, за це проголосували 68 депутатів, проти — 51. Тепер законопроєкт передадуть генерал-губернатору країни для отримання королівської санкції.

Міністр юстиції країни Ендрю Літтл заявив, що раніше жінкам доводилося брехати про своє психічне здоров'я, щоб відповідати вимогам.

"Чинна система вимагає, щоб жінки, які хочуть зробити аборт, вигадували інформацію про своє психічне здоров'я", — сказав він.

За його словами, жінки мають право обирати, що краще для їхнього здоров'я. Літтл наголосив, що "законодавча база Нової Зеландії для абортів має відображати цінності 21-го століття".

Новий закон дозволяє жінці доступ до аборту до 20-го тижня вагітності за дозволом лікаря. Після 20 тижнів вагітній знадобиться згода двох лікарів, які засвідчать психічне та фізичне здоров'я пацієнтки.

Раніше жінка могла законно зробити аборт, лише якщо два лікарі засвідчать, що продовження вагітності становитиме небезпеку для її психічного чи фізичного здоров’я. Правило стосувалося будь-якого терміну вагітності.

На початок