На рахунки Волинського облавтодору надійшли гроші для погашення боргу дорожникам

На рахунки Волинського облавтодору надійшли гроші для погашення боргу дорожникам

На рахунки Волинського облавтодору надійшли гроші для погашення боргу дорожникам
. Суспільне Волинь

На рахунок дочірнього підприємства "Волинський облавтодор" акціонерної компанії "Автомобільні дороги України" надійшло 4,5 мільйони гривень. Їх використають для погашення боргу із зарплат волинським дорожникам, – розповів Суспільному заступник голови правління ЗАК "Автомобільні дороги України" Тарас Петрушак.

З його слів, загальна заборгованість працівникам становить 42,5 мільйони гривень. Це борг, який утворився за різні періоди упродовж трьох років.

"Орієнтовно 11 мільйонів гривень підприємство боргує за останні п’ять місяці", – говорить Тарас Петрушак.

Нині у Волинському облавтодорі, яке з грудня минулого року перебуває у стані ліквідації, працює майже 450 людей. Ліквідувати підприємство вирішили у зв’язку зі складним фінансовим станом і боргами, зокрема є 25 мільйонів боргу перед постачальниками, – зазначив посадовець.

Нині облавтодор працює як субпідрядник Львівського облавтодору, обсяг робіт волинського підприємства зменшився, – каже заступник голови правління ЗАК "Автомобільні дороги України".

"Ліквідацію даного підприємства ми розглядаємо у туманній перспективі. Має відбутися засідання Господарського суду Волинської області. У будь-якому випадку, чи це ліквідація за рішенням власника, чи це процедура банкрутства, відповідно до законодавства першочергово задовольняються вимоги до сплати заробітної плати", – додав Тарас Петрушак.

Що відомо

  • Працівники дочірнього підприємства "Волинський облавтодор" державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України" у грудні 2021 року отримали повідомлення про ліквідацію підприємства і скорочення. Працівникам боргують зарплату за п'ять місяців.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок