Чим зайняти дитину під час карантину: поради від хмельницької дизайнерки

Чим зайняти дитину під час карантину: поради від хмельницької дизайнерки

Чим зайняти дитину під час карантину: поради від хмельницької дизайнерки
.

Як використати вимушені канікули і не нудьгувати в помешканні, розповідає художниця – дизайнерка з Хмельницького Світлана Мельничук.

Вона радить батькам, дідусям та бабусям зайнятися з дітьми й онуками під час карантину творчістю. Та пропонує свій варіант простих речей, які можна виготовити вдома з доступних матеріалів.

Хмельничанка Світлана Мельничук, художниця й дизайнерка одягу, пропонує спробувати виготовити власноруч записнички. Такі матеріали, як папір, клей, картон вдома є майже в кожного.

Листки паперу Світлана розрізає на рівні шматки - майбутні сторінки блокнотика. Чим більше сторінок, тим товщий буде записник. Складені сторінки збоку змащує клеєм. Їх треба закріпити прищіпками та дати клею висохнути. З картону вирізаємо ще два такі ж шматки для обгортки і розфарбовуємо на свій смак.

Щоб сторінки записника добре перегорталися, обгортку приклеюємо тканиною. Художниця каже, що краще взяти м'який фетр. Такий кишеньковий блокнотик діти виготовлятимуть годину - дві, і при цьому творчо розвиватимуться.

Художниця вчить дітей малювати та створювати своїми руками іграшки та інші речі і оздоблювати їх. Зараз в її майстерні порожньо, на час карантину заняття скасували. Викладачка зв’язується зі своїми учнями в Інтернеті та продовжує давати уроки. Художниця каже: дистанційне навчання-альтернатива в цей період, та живого спілкування бракує і їй, і її учням.

У Світлани-троє власних дітей. Художниця розповідає, що період вимушених канікул – привід для більшого спілкування з родиною. Батькам, бабусям і дідусям, які дбають тільки про харчування дитини, художниця радить переглянути пріоритети та знайти вільну годину для заняття.

На початок