Поліція в Сумах затримала порушників комендантської години та чоловіка з нелегальною зброєю

Поліція в Сумах затримала порушників комендантської години та чоловіка з нелегальною зброєю

Поліція в Сумах затримала порушників комендантської години та чоловіка з нелегальною зброєю
. Поліція Сумської області

У Сумах поліцейські затримали чоловіка з нелегальною зброєю. Також до райуправління поліції доправили чоловіка та жінку, які перебували на вулиці вночі. Наразі перевіряють їх причетність до мародерств. Про це повідомили на сторінці поліції у фейсбуці.

Поліціянти спільно з представниками громадських формувань під час патрулювання міста виявили чоловіка, який, побачивши правоохоронців, почав помітно нервувати та змінив напрямок руху.

Під час поверхневої перевірки у нього знайшли пістолет Макарова та набої до нього. При цьому чоловік не мав відповідного дозволу на зберігання зброї. Чоловіка доправили до відділку, зброю та набої вилучили.

Також вночі, під час комендантської години на одній з вулиць Сум патруль затримав чоловіка та жінку.

Поліція припускає, що вони мали намір вчинити майнові злочини. Їх причетність до скоєння мародерств перевіряється.

Також в Сумській міській раді з посиланням на інспектора сектору превентивної комунікації Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Яни Терещенко повідомили, що під час перевірки було виявлено двох громадян зі зброєю без відповідного дозволу на неї. У одного було два автомати АК-74 та до 30 набоїв, в іншого - пістолет ПК та вісім набоїв.

У поліції наголошують, відповідне право на користування зброєю серед цивільного населення та посвідчення встановленого зразка мають учасники тероборони.

Щодня з 7:30 до 17:00 дотримання громадського порядку в Сумах контролюють групи патрулювання у складі працівників поліції та мешканців громади, повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко.

Він нагадує, що з 18:00 діє комендантська година, будь-який рух містом заборонений, за винятком екстрених служб, які виконують свої повноваження. Патрулювання Сум здійснюється за 24 маршрутами. Завдання – перевірка документів, попередження мародерства, профілактика адміністративних та кримінальних правопорушень. Патрулі працюють спільно з черговою частиною, здійснюють оперативне реагування на виклики та повідомлення, що надходять від громадян.

Випадків мародерства у Сумах не виявлено, за даними міськради.

Поліція звертається до громадян: війна не привід для порушення закону. Під час комендантської години не можна виходити на вулицю.

Що відомо

  • Про підозрілих осіб варто повідомляти до поліції за номер 102 або 0997143446.
  • Комендантська година на Сумщині триває з 18:00 до 6:00. У цей час цивільним людям не можна перебувати на вулиці.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок