Рішення залишиться незмінним. Шмигаль відмовився відкривати метро

Рішення залишиться незмінним. Шмигаль відмовився відкривати метро

Рішення залишиться незмінним. Шмигаль відмовився відкривати метро
. Original

Уряд не змінить свого рішення стосовно припинення роботи метрополітенів в українських містах. Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду після прохання нардепа Олексія Гончаренка відчинити підземку.

За словами нардепа, через закриття метро маршрутки і тролейбуси переповнені, а умови для передачі будь-яких вірусів сприятливі. Також тисячі людей, які забезпечують життєдіяльність міста, зокрема медики, не можуть потрапити на роботу.

Шмигаль відповів, що закриття метро є одним із головних кроків для збереження здоров'я та життя людей, а завдання уряду — максимально обмежити пересування українців і спонукати їх до ізоляції вдома. За його словами, Британія та Іспанія, які знехтували закриттям підземки, нині мають найшвидші темпи поширення хвороби.

"Щодня українське метро у трьох містах (Київ, Дніпро, Харків — ред.) перевозить близько двох мільйонів людей. Протягом двох тижнів, якщо не зупинити метро і не спинити цей пасажиропотік, ці два мільйони захворіють. Врахуйте відсоток смертності. Це буде ціна слабкості і не прийнятого рішення щодо зупинки метро. Британія й Іспанія, які обмежили рух метро, але не припинили його, на сьогодні мають найшвидші темпи зростання хвороби... Рішення уряду залишається незмінним, метро має бути зачинене. Це один із найбільших ризиків для зараження на коронавірус", — наголосив він.

Також 18 березня було прийнято рішення про введення на території Київської області режиму надзвичайної ситуації через коронавірус. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що поки що це стосується лише області. По Києву немає такого рішення. До цього питання мають повернутися.

Що відомо

  • З вечора 17 березня у Києві, Харкові та Дніпрі зачинилися метрополітени та змінилися правила перевезення у наземному транспорті. У маршрутках відтепер дозволяється перевозити до 10 осіб, а у тролейбусах, автобусах і трамваях — до 20 осіб. Усі пасажири повинні бути в масках. Суспільне розповідає про те, як не виконуються ці правила.
На початок