Відзавтра у Чернігові зупиняють міжміське та міжобласне сполучення

Відзавтра у Чернігові зупиняють міжміське та міжобласне сполучення

Відзавтра у Чернігові зупиняють міжміське та міжобласне сполучення
. оригінал

Маршрутки з Чернігова до Києва курсуватимуть за маршрутом завтра до 12-ї години. Про це Суспільному сказав один із перевізників Володимир Коваленко. Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну щодо протидії коронавірусу, відзавтра заборонені регулярні та нерегулярні перевезення автобусами у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Як реагують на рішення Кабміну водії та пасажири у Чернігові та в районах області – далі у матеріалі.

Чернігів, автостанція біля Центрального ринку. Тут – один із пунктів відправлення до Києва. Своєї маршрутки чекає Альона Остапенко. Каже, прийняла рішення їхати додому сьогодні через завтрашнє скасування автобусного сполучення.

«Ми їдемо від дідуся нашого зі Славутича, до Богуслава. Там з дитиною живемо. Ми не знаємо скільки триватиме карантин, а нам треба якось добратися додому, у нас там все-таки тварини. Рішення прийняли сьогодні зранку, о 8:00 подзвонили та попередили. Сказали, що все закривається, не буде електричок, не буде метро, а нам ще їхати до вечора додому», - каже Альона Остапенко.

На зупинці біля готелю «Україна» маршрутку чекає Дмитро Переверзів. Він разом з дівчиною їхав з Городні до Києва. Через заборону автобусного сполучення до столиці вирішив не їхати і повертатиметься додому.

«Ми вирішили поїхати попрацювати в Київ, вчора чули по новинам, що все стає, дивились, читали, вивчали, що все стає, немає куди їхати. Я думаю, все вляжеться, все буде спокійно. Це нормально, щоб не повторити досвід інших країн», - говорить Дмитро Переверзів.

Водії з нами на камеру спілкуватись відмолись, як на зупинці біля центрального ринку, так і біля готелю «Україна». Перевізник Володимир Коваленко телефоном повідомив, автобуси до Києва їздитимуть до 12-ї години завтрашнього дня.

«Поки можу сказати, що автобусами заборонено, автобусами їхати не будемо. Можливо будемо їхати автомобілями класу «Б». Ну там з 12-ї години. Можливо, до 12-ї ще будуть. Хтось піде у відпуску за власний рахунок, хтось звільниться», - каже перевізник Володимир Коваленко.

Водій Микола Сергієнко возить людей з Шостки до Новгорода-Сіверського, розповідає – пасажири незадоволені звісткою про відміну рейсів на період карантину, сам він також на цей час залишиться без роботи.

«На вокзалі чекають на вказівку на завтра. Поки що не знають, кажуть, наче з дванадцятої години дня. А поки невідомо», - говорить водій Микола Сергієнко.

Пасажири автобусу кажуть – готові їздити в захисних масках, аби рейси не відміняли, бо без сполучення з райцентром обійтися не можуть.

«Нам платежі здійснити, пенсії отримати. Мені ж з карткою сюди приїхати треба. Ліки купити треба. У нас не можна відміняти, у нас немає інших населених пунктів. Ми можемо отримати пенсію тільки у райцентрі, ми до аптеки, у лікарню можемо приїхати тільки сюди», - каже жителька села Комань Лідія Стариченко.

З Лідією погоджується Вікторія Коленченко. Вона чекає на автобус до Чернігова.

«Їжджу я доволі часто, бо тут мій дім, а там моє навчання та робота. Хочеться й додому приїхати і роботу не покинеш. Це погано, дуже погано. Хоча б пускали по декілька автобусів на день».

Людмила Шелег приїздить до Новгорода-Сіверського з села Лоска, бо стоїть на обліку в районному центрі зайнятості. Каже – за потреби на час карантину проситиме власників приватних авто, аби привезли її в місто.

«Їздимо нечасто. Але раз на тиждень їздимо. Звичайно, буде незручно, але що ж робити», - каже жителька села Лоска Людмила Шелег.

Декілька тижнів не користуватиметься громадським транспортом і працюватиме дистанційно Олеся Коваленко. Вона каже – такі заходи необхідні.

«Дискомфорт відчувати будемо, але я ставлюся позитивно. Я вважаю, щоб було призупинене, можливо, це й правильно, щоб убезпечити себе».

Жителька села Кудлаївка Катерина Поступайло каже: «Якщо це буде на користь, то ми вважаємо, що можна пересидіти пару тижнів по домівках і не їздити та не розповсюджувати. Ми вважаємо, що це прийнятно».

Касир Наталія Кабенок каже – поки офіційних розпоряджень про відміну рейсів не отримувала. Тому квитки люди бронюють, в продажу вони є.

«Замовляли. Але ще ж нічого невідомо, з Чернігова нам ще нічого не повідомляли. А якщо припинить сполучення, то будемо повертати гроші».

На початок