За три роки у "Вікні життя" у Харкові залишили чотирьох немовлят

За три роки у "Вікні життя" у Харкові залишили чотирьох немовлят

Уточнено
За три роки у "Вікні життя" у Харкові залишили чотирьох немовлят
. mediaport.ua

Проєкт "Вікно життя" у перинатальному центрі працює упродовж трьох років.

Про це на брифінгу 31 січня Суспільному сказала заступниця міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан.

"Проєкт "Вікно життя" працює у нашому перинатальному центр (Салтівське шосе, 264). За три роки роботи "Вікна життя" ми там отримали шість немовлят", — сказала Горбунова-Рубан.

Уточнення. Як уточнила віцемерка, за роки роботи у "Вікні життя" залишили чотирьох, а не шістьох немовлят, як вона помилково вказала на брифінгу.

За її словами, усі діти були "практично здорові": "Навіть недоношених не було".

За три роки у "Вікні життя" у Харкові залишили шістьох немовлят
mediaport.ua

"Суть існування цього проєкту в тому, що жінка може покласти туди свою дитину, закрити це вікно, і їй дається 30 секунд для того, щоб вона остаточно прийняла рішення. Через 30 секунд — починає дзвонити це вікно. Якщо вона поклала дитину, якій не зашкоджено, не травмовану, не придушену, вона не підлягає кримінальній відповідальності", — нагадала віцемерка.

"Ми даємо інформацію завжди про існування цього "Вікна життя". Жінки про нього знають. На жаль, та жіночка, яка скоїла такий злочин, вона не дійшла з якихось причин до цього вікна", — сказала віцемерка.

Що відомо

  • 29 січня поліція повідомила, що під Харковом, у Дергачівській громаді, 18-річна жителька вбила новонароджену доньку. Жінці, яка має ще одну дитину, загрожує ув'язнення.
На початок