Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
"Вітер був, але з ним можна було впоратися. Моя помилка". Тарас Лесюк – про змішану естафету на ЧЄ

"Вітер був, але з ним можна було впоратися. Моя помилка". Тарас Лесюк – про змішану естафету на ЧЄ

Ексклюзивно
"Вітер був, але з ним можна було впоратися. Моя помилка". Тарас Лесюк – про змішану естафету на ЧЄ
. biathlon.com.ua

Авторка коментаря: Діана Михайлик

Другий номер міксту Тарас Лесюк прокоментував результат гонки, пояснив, з чим були пов'язані помилки на стрільбі, та що думає про погодні умови в Німеччині – для Суспільне Спорт.

Збірна України фінішувала восьмою в одній з останніх гонок чемпіонату Європи-2022 з біатлону в німецькому Арбері – змішаній естафеті. Команда виступила в складі Віталія Труша, Тараса Лесюка, Ольги Абрамової та Анастасії Меркушиної.

Лесюк провів другий етап гонки після того, як Труш передав йому естафету п'ятим. Тарас припустився лише однієї хиби на першій стрільбі, проте стоячи заробив одразу два кола штрафу. Тим не менше, на передачі Лесюк втратив лише одну позицію й віддав естафету Абрамовій на шостому місці.

Про те, як оцінює свій виступ біатлоніст, він розповів у коментарі Суспільне Спорт.

Читайте також: Україна з сімома колами штрафу - восьма в змішаній естафеті на Євро з біатлону: результат

Що сказав Віталій Труш після етапу

  • Про погодні умови та стрільбу
"Вітер був, але з ним можна було впоратися. Вважаю, що то моя помилка технічна. З того, що я бачив, промахи всі зліва були. Ще з тренером поговоримо, які були промахи, які були задалекі".

"Старався ризикувати, бо розумів, що, якщо ризикнути й пройде вдала стрільба, зможу витягнути [команду] й ще покращити результат, збільшити перевагу над суперниками, які були позаду. Але, на жаль, не вдалося. Дуже прикрі ці два кола штрафу".

  • Про фізичний стан

"На останньому колі намагався викластися по максимуму. На жаль, кондиції не такі свіжі, як хотілося б. Через те, що останній день чемпіонату? Напевне. Відчувається, ніби самопочуття хороше, сили є, а от коли стартонув, не було такої свіжості".

  • Про слизькість траси

"Траса жорстка. І справді на поворотах, особливо на швидкісному спуску, льодок з'явився. І якщо по ближньому радіусу йти, то досить слизько – можна отримати падіння. Досить важкі повороти зі спусками".

  • Про особливості командних гонок

"Чи найбільше чекав на естафету? Я думаю, так. Україна завжди проявляє себе найкраще в естафетах. Надії й шанси... Налаштовувалися на естафету найдужче. Командою чекати на результати – найбільш хвилююче. В особистих за себе тільки відповідаєш, а тут важливо не підвести команду".

Читайте також: "Небезпечні повороти виносять у ялинки". Віталій Труш – про результат і умови міксту на ЧЄ-2022

Що відомо

  • На чемпіонаті Європи-2022 найкращим особистим результатом Тараса Лесюка було шосте місце в індивідуальній гонці.
  • Топрезультат Лесюка на рівні Кубка світу в цьому сезоні – 46-те місце у спринті в Ансі.
  • До чемпіонату Європи Лесюк ще жодного разу не брав участь у естафетних гонках у цьому сезоні. Останньою для нього була змішана естафета на Кубку IBU в Обертілліасі в березні минулого року (з Іриною Петренко, Вітою Семеренко та Русланом Ткаленком). Команда тоді посіла сьоме місце.
Читайте також: Труш та Лесюк відіграли більше 30 позицій у переслідуванні на чемпіонаті Європи: результат гонки
На початок