Australian Open уперше з 1978 року виграла австралійка. Це зробила Ешлі Барті

Australian Open уперше з 1978 року виграла австралійка. Це зробила Ешлі Барті

Australian Open уперше з 1978 року виграла австралійка. Це зробила Ешлі Барті
. Getty Images

Ешлі Барті переписала історію турніру.

Ешлі Барті - чемпіонка Australian Open. Перша ракетка світу змогла перемогти у фіналі американку Даніель Коллінз, завоювавши свій перший домашній Гренд Слем.

До цього фіналу Барті дійшла без програних сетів та лише з однією програною власною подачею за шість поєдинків. Для Коллінз - це був перший фінал Грендслему в кар'єрі, вона по ходу турніру програла два сети та вибила на шляху до фіналу Ігу Швьонтек та Еліз Мертенс, серед інших.

Читайте також: Визначились фіналістки жіночого турніру Australian Open

Практично увесь перший сет обидві тенісистки провели на рівних а його результат визначив один брейк від Барті: за рахунку 3:2 вона змогла взяти подачу суперниці, реалізувавши свій єдиний брейкпоїнт за партію. Зрештою, 6:3 за австралійкою.

Друга партія розпочалася з нетипової кількості помилок від Барті - вона програла дві подачі поспіль, програвала з рахунком 1:5. Утім, Коллінз не змогла подати на сет з двох спроб та дозволила Ешлі вирівняти ситуацію (5:5). За цього рахунку американка взяла свою подачу, а Барті перевела гру на тайбрейк, де не залишила шансів суперниці (7:2) - це перемога в усьому матчі. Останнє очко Ешлі Барті здобула потужним віннером.

Australian Open. Фінал, жінки

Ешлі Барті (Австралія, 1) - Данієль Коллінз (США, 27) 2:0 (6:3, 7:6)

Відео переможного очка

Що означає цей результат Барті

  • Ешлі Барті - перша австралійка, що змогла виграти Australian Open з 1978 року. Востаннє це робила ще Кріс О'Ніл, 44 року тому. А востаннє австралійка взагалі грала у фіналі домашнього Гренд слему ще в 1980 році.
  • Барті виграла свій третій турнір Великого шолому - вона також перемагала на Ролан Гаррос у 2019 році та Вімблдоні у 2021 році.
  • Барті залишиться першою ракеткою світу в оновленому світовому рейтингу після Australian Open.
На початок