Чемпіонат світу з водних видів спорту вдруге поспіль перенесено: у чому причина

Чемпіонат світу з водних видів спорту вдруге поспіль перенесено: у чому причина

Чемпіонат світу з водних видів спорту вдруге поспіль перенесено: у чому причина
. Getty Images

Змагання були перенесені на 2022 рік, але вдруге поспіль не відбудуться.

Міжнародна федерація плавання перенесла проведення чемпіонату світу з водних видів спорту, який мав відбутися у 2022 році.

Чемпіонат світу з водних видів спорту попередньо мав відбутися у 2021-му у японському місті Фукуока, але його перенесли на 2022 рік. Причиною було накладання змагань з Олімпійськими іграми, які перенесли з 2020 року через коронавірус.

Читайте також: Чемпіонат світу з водних видів спорту-2021 перенесено майже на рік

У 2022 році Фукуока знову мала приймати світову першість з водних видів спорту. Вони мали відбутися з 13 по 29 травня, але і цього разу турнір перенесли.

Чому чемпіонат світу-2022 перенесли?

Причина перенесення чемпіонату світу-2022 на 2023 рік пов'язана з поширенням нового штаму коронавірусу - "Омікрону". Турнір все ще планують провести у Фукуоці.

У 2023 році також мав відбутися чемпіонат світу, його мала приймати Доха. Однак тепер і його перенесуть, причому тепер його планують провести у січні 2024 року - у рік літньої Олімпіади в Парижі.

"Це справді засмучує, якщо думати про спортсменів та вболівальників, які з нетерпінням чекали цього турніру. Тепер ми змушені перемкнути нашу увагу та готуватися до наступного року", - зазначив мер Фукуйоки Соїтіро Такасіма.

У Міжнародній федерації плавання поки що не підтвердили перенесення чемпіонату світу. Однак, Inside the Games, посилаючись на джерело всередині організації, повідомило, що рішення вже остаточно прийняте.

Що означає перенесення чемпіонату світу для українських плавців?

Чемпіонат світу з водних видів спорту мав стати найбільшим стартом року, у тому числі і для українських плавців. У серпні також відбудеться чемпіонат Європи з водних видів спорту, його прийматиме Рим.

Перенесення турніру вплине на плани українських спортсменів. 2-разовий призер Олімпіади-2020 з плавання Михайло Романчук повідомив Суспільне Спорт, що продовжуватиме підготовку до чемпіонату України.

Востаннє чемпіонат світу з водних видів спорту проходив у корейському місті Гванджу у 2019 році. На ньому Україна здобула сім медалей: одне "золото", одне "срібло" та п'ять бронзових нагород.

Що відомо

  • На початку 2022 року в Японії зросла захворюваність коронавірусом. У середньому в країні фіксують близько 40 тисяч нових випадків захворювання.
  • "Золото" на останньому чемпіонаті світу Україна здобула у синхронному плаванні (хайлайт), а "срібло" - зусиллями Михайла Романчука на дистанції 1500 метрів вільним стилем.
На початок