Українського тенісиста Каленіченка відсторонили від змагань через позитивний допінг-тест

Українського тенісиста Каленіченка відсторонили від змагань через позитивний допінг-тест

Українського тенісиста Каленіченка відсторонили від змагань через позитивний допінг-тест
. ITF

Спортсмен перебуватиме поза тенісом під час розгляду справи.

Український тенісист Данило Каленіченко - №549 світового рейтингу ATP у одиночному розряді. І один з учасників збірної України: у 2016 році Каленіченко дебютував за неї у матчевій зустрічі проти Японії.

27-річний тенісист ще не повертався на корт у 2022 році. Останній матч Каленіченко провів ще у листопаді 2021-го на челленджері у Братиславі, однак тепер ризикує повернутися лиш через тривалий термін: його відсторонено від змагань через позитивний допінг-тест.

Що сталося?

Міжнародна федерація тенісу (ITF) повідомила, що в організмі Каленіченка було виявлено заборонений препарат лігандрол. Він відноситься до категорії S1 заборонених препаратів WADA і є одним із різновидів анаболіків.

Заборонений препарат в організмі Каленіченка було виявлено як раз за підсумками його останнього виступу на челленджері у Братиславі. Зразок було відправлено у акредитовану лабораторію WADA в Монреалі.

10 січня Каленіченко отримав повідомлення від ITF щодо тимчасового відсторонення від виступів у тенісі. Його звинувачують у порушенні статтей 2.1 та 2.2 - наявність забороненої речовини у допінг-пробі, а також вживанні забороненої субстанції.

Каленіченко має право звернутися у Незалежний трибунал ITF для розгляду справи щодо відсторонення. Проте поки що не може брати участь на тенісних турнірах.

Данило Каленіченко - не перший український тенісист, в організмі якого виявили заборонену речовину. На початку 2021 року відсторонення через допінг отримала також Даяна Ястремська, однак їй вдалося оскаржити рішення і повернутися для виступів у теніс.

Читайте також: Ястремська повертається в теніс. З неї зняли звинувачення у навмисному прийомі допінгу

Хто такий Данило Каленіченко

  • 27-річний український тенісист, що народився у Києві.
  • В активі Каленіченка чотири перемоги на рівні турнірів ITF - остання у 2020 році на турнірі у Словаччині.
  • Найкращий результат Каленіченка у світовому рейтингу ATP - 439-е місце (січень 2020 року).
  • У 2016 році Каленіченко дебютував за чоловічу збірну України у матчевій зустрічі проти Японії - поразка Йосіхіто Нісіоці у двох сетах.
На початок