Блашко не стартуватиме в жіночій індивідуальній гонці в Антгольці: повний старт-лист

Блашко не стартуватиме в жіночій індивідуальній гонці в Антгольці: повний старт-лист

Ексклюзивно
Блашко не стартуватиме в жіночій індивідуальній гонці в Антгольці: повний старт-лист
. Andrei Ivanov / biathlon.com.ua

На старт вийдуть лише чотири біатлоністки.

Сьомий етап Кубка світу з біатлону 2021/22 продовжиться жіночою індивідуальною гонкою. 100 біатлоністок мають подолати найдовшу дистанцію у жіночому біатлоні - 15 кілометрів, гонка відбудеться у п'ятницю, 21 січня.

Жіноча збірна України з біатлону виступатиме в Антгольці найсильнішим складом. Однак на старт вийдуть лише чотири біатлоністки із шести, яких викликали на сьомий етап Кубка світу.

Зокрема, перший старт на рівні Кубка світу у 2022 році має провести Олена Білосюк. 35-річна біатлоністка отримала останній серед українок стартовий номер - №87.

Читайте також: Олена Білосюк повернеться у склад України на етап Кубка світу в Рупольдингу

Відкриватиме ж гонку у складі збірної України Ірина Петренко, яка отримала 22-й стартовий номер. У другу стартову групу потрапили Анастасія Меркушина (52-й), Юлія Джима (55-й).

Стартувати під 60-м номером мала Дар'я Блашко. Проте в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт українська біатлоністка розповіла, що на старт не вийде після розмови її особистого тренера Володимира Махлаєва з головним тренером збірної України Урошем Велепцем.

"Спочатку ми не планували бігти в Антгольці гонки. Якщо естафета потрібна, то звісно, без варіантів. Решту гонок планували пропускати. Мій тренер спілкувався з Велепцем і вони домовилися, що я індивідуальну гонку не стартую. Щодо естафети - розумію, що рішення буде прийняте після індивідуальної гонки. А далі побачимо".

Таким чином, на старт у жіночій індивідуальній гонці мають вийти чотири біатлоністки.

Старт-лист жіночої індивідуальної гонки (початок о 15:15)

  • 22. Ірина Петренко
  • 52. Анастасія Меркушина
  • 55. Юлія Джима
  • 60. Дар'я Блашко - не стартує
  • 87. Олена Білосюк

Серед перших стартових номерів - переможниця індивідуальної гонки етапу в Естерсунді Маркета Давідова (№21), австрійка Ліза Тереза Гаузер (№11), чинна володарка Малого кришталевого глобусу в індивідуальних гонках Доротея Вірер (№16). Пропускатимуть гонку лідерки збірної Німеччини та Швеції - Деніз Геррманн та Ганна Еберг.

У другій стартовій групі індивідуальну гонку розпочне білоруска Дінара Алімбєкава. А під 69-м номером її розпочне росіянка Ульяна Нігматулліна.

Повний старт-лист на гонку тут

Біатлон: Кубок світу 2021/22 де дивитися

Усі гонки Кубка світу наживо можна дивитися на сайті Суспільне Спорт, а також трансляція усіх гонок етапу буде доступна на телеканалі UA: Перший.

Також деякі гонки сьомого етапу можна буде слухати в прямому ефірі на Радіо Промінь. Особливість показу біатлону на сайті Суспільне Спорт - трансляції без реклами та в HD-якості.

Суспільне Спорт запустило подкаст "Коментаторська": слухайте епізод про головні події року в українському спорті
На початок