Сумський виконком ухвалив умови нового транспортного конкурсу. Що відомо

Сумський виконком ухвалив умови нового транспортного конкурсу. Що відомо

Доповнено
Сумський виконком ухвалив умови нового транспортного конкурсу. Що відомо
. Суспільне Суми

Сумський виконавчий комітет проголосував за ухвалення умов нового транспортного конкурсу: 12 – за, один – проти. Рішення ухвалили 18 січня, передає кореспондентка Суспільного Суми, яка була на засіданні виконкому.

Конкурс запланували на початок березня. Перелік маршрутів, які винесли на конкурс: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17А, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 50, 5, 52, 53, 55, 57, 61, 67, 26, 64А, 57А, 59, 59А, 156, 172.

В умовах конкурсу зокрема прописаний склад конкурсного комітету. Також, як розповів Суспільному начальник відділу транспорту Сумської міськради Сергій Яковенко, відділ транспорту отримав від виконкому протокольне доручення додали кілька умов. Серед них:

  • Встановлена система кондиціювання.
  • Обов'язкове прибирання та дезінфекція.
  • Пасажиромісткість автобусів від 23 до 40 людей залежно від маршруту.
Сумський виконком ухвалив умови нового транспортного конкурсу. Що відомо

"Внесення змін стосовно вимоги до двигунів автобусів євро-3 і роботи на маршрутах автобусів пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю. Вимога євро-3 вона враховується при нарахуванні балів за надані транспортні засоби на конкурс і по транспортних засобах осіб з інвалідністю встановлена вимога до 50% від загальної кількості на маршруті, але не менше, ніж одна одиниця, щоб працювала на маршруті", – розповів начальник відділу транспорту Сумської міськради Сергій Яковенко.

Також на виконкомі затвердили склад конкурсного комітету. За словами координатора ГО «Сумська платформа реформ» Максима Корнієнка, і після конкурсу старі «Рути» будуть їздити вулицями міста. Тому що на вибір перевізників передбачається або певна кількість «Рут», або менша кількість більших автобусів. Звісно перевізники оберуть те, що в них вже є, впевнений Максим Корнієнко. Такожза його словами буде певне погіршення, бо на окремих маршрутах кількість машин, яка має бути на лініях, зменшується. Для прикладу 3, 19 маршрут замість 13 передбачено 9.

У переліку об’єктів, що виносяться на конкурс додали приміські маршрути – Вільшанка – Велика Чернеччина- Суми та Суми-Стецьківка. А замість автобусу №60, який їздив за маршрутом Верхнє Піщане – Інтернаціоналістів, планують пустити інший, який курсуватиме від села до центру Сум.

Читайте також

  • Сумських перевізників штрафуватимуть за несертифіковане газове обладнання на автобусах.
На початок