Україна - шоста у драматичній чоловічій естафеті на Кубку світу в Рупольдингу: результат

Україна - шоста у драматичній чоловічій естафеті на Кубку світу в Рупольдингу: результат

Україна - шоста у драматичній чоловічій естафеті на Кубку світу в Рупольдингу: результат
. Dmytro Yevenko

Через форс-мажор і збірна Норвегії, і Швеція втратили свої позиції вже на старті гонки.

Другою естафетною гонкою етапу Кубка світу в Рупольдингу стала чоловіча естафета. 24 збірних вийшли на старт.

Дивіться також: чоловіча естафета на Кубку світу в Рупольдингу

Збірна України змагалася у чоловічій естафеті незмінним складом: розпочинати гонку мав Артем Прима, закінчувати - Антон Дудченко. І мала шанси на високі місця: збірна Норвегії змагалася резервним складом, враховуючи відсутність основних біатлоністів.

Читайте також: Збірна України з біатлону визначилася зі складом на чоловічу естафету: хто бігтиме

Для цього складу збірної України це була третя естафета у сезоні 2021/22. На етапі в Естерсунді українці пробігли п'ятими з колом штрафу, а у Гохфільцені - дев'ятими.

Проте у Рупольдингу українцям вдалося поборотися навіть за медалі! Уже на першому етапі Артемові Приму вдалося втримати команду у топ-6: після першого вогневого рубежа український біатлоніст вийшов третім. І хоча на другій стрільбі використав два додаткові патрони, на передачі естафети був шостим з відставанням у 11.8 секунди.

На першому ж колі відбувся один із інцидентів, що суттєво вплинув на хід гонки. Швед Пеппе Фемлінг стріляв по мішені збірної Норвегії, через що норвежцеві довелося перестрілювати.

Дмитро Підручний використав лише один додатковий патрон на двох вогневих рубежах. І суттєво покращив місце збірної України: після "стійки" Підручний йшов четвертим. А на моменті передачі естафети взагалі був другим, випередивши француза Емільєна Жаклена та білоруса Дмітрія Лазовського. А відстань від лідерів - збірної Італії - складала лише 7.7 секунд.

Загалом Підручному вдалося показати другий результат на своєму етапі за швидкістю, програвши лише Емільєну Жаклену. Богданові Цимбалу, який стартував на третьому етапі, вдалося продовжити успішний виступ України: чиста стрільба, після якої відставання від лідерів - Росії та Білорусі - було лише 2.4 секунди.

Норвегії ж, у свою чергу, вирішили додати дві хвилини у зв'язку із форс-мажором на першому етапі.

Цимбал втримався у топ-3 і після "стійки", хоча через один додатковий патрон та невисокий хід по дистанції вийшов з відставанням у 12.2 секунди. Але не втримав її - на передачі естафети Україна була четвертою, пропустивши уперед Німеччину.

На етапі Антона Дудченка Україна повернулася до боротьби всередині топ-6. Перед першою стрільбою його випередили біатлоністи з Франції та Італії.

Одну позицію Дудченко відіграв, хоча й припустився однієї хиби. Через це відставання від топ-4 зросло до 14 секунд, а від топ-3 - майже на 40 секунд.

У квіткову церемонію Україна потрапила. Але у підсумку посіла лише шосте місце: Дудченко пропустив уперед француза Кантена Фійона-Майє.

"Золото" - у збірної Росії, яка випередила на фініші Німеччину та Білорусь. Збірна Норвегії ж, виступаючи неосновним складом, уперше з сезону 2018/19 фінішувала за межами подіму - сьоме місце.

Кубок світу. Шостий етап (Рупольдинг): чоловіча естафета. Результат

  1. Росія (0+4) 1:11:06.1
  2. Німеччина (0+2) +7.0
  3. Білорусь (0+6) +23.0
  4. Італія (0+5) +53.7
  5. Франція (1+10) +1:15.0
  6. Україна (0+6) +1:44.9
На початок