Леся Цуренко зіграє на старті Australian Open проти першої ракетки світу Барті

Леся Цуренко зіграє на старті Australian Open проти першої ракетки світу Барті

Леся Цуренко зіграє на старті Australian Open проти першої ракетки світу Барті
. Фото: btu.org.ua

І дізналася сітку на першому Грендслемі 2022 року.

П'ята представниця України на Australian Open Леся Цуренко, яка пройшла в основну сітку через кваліфікацію, дізналася суперницю у першому раунді турніру.

Цуренко стала єдиною українкою, яка подолала кваліфікацію Australian Open. У фіналі кваліфікації українська тенісистка перемогла росіянку Еліну Аванесян.

Читайте також: Леся Цуренко перемогла у фіналі кваліфікації росіянку і пройшла в основну сітку Australian Open-2022

Першу суперницю в основній сітці Australian Open дізналася неодразу. Після того, як визначилися усі переможниці кваліфікації, організатори турніру провели додаткове жеребкування, яке й визначило її опонентку.

З ким зіграє Леся Цуренко?

Суперницею Цуренко стала лідерка світового тенісу - Ешлі Барті. У 2022 році австралійка вже стала переможницею турніру в Аделаїді.

Саме проти Ешлі Барті українка провела останній матч на Australian Open. У 2020 році тенісистки також грали між собою, і тоді у трьох сетах перемогла австралійська тенісистка.

Загалом ж Барті та Цуренко провела між собою три матчі. Перевага за особистими зустрічами за українкою: Цуренко перемогла австралійку у 2014 році на турнірі в Акапулько, однак у 2018-му у Брісбені їй поступилася.

Як виглядає сітка Лесі Цуренко на Australian Open?

  • Другий раунд: Варвара Грачьова (Росія) / Лючія Бронцетті (Італія)
  • Третій раунд: Тереза Мартинцова (Чехія) / Каміла Джорджі (Італія, №30)
  • Четвертий раунд: Белінда Бенчіч (Швейцарія, №22) / Наомі Осака (Японія, №13)

Крім Бенчіч/Осаки, Цуренко у четвертому раунді може зустрітитися з іншою українкою - Даяною Ястремською.

Читайте також: Australian Open-2022: результати жеребкування для українських тенісисток

Що відомо

  • Україна представлена на Australian Open-2022 п'ятьма тенісистками: крім Цуренко, там виступлять Еліна Світоліна, Марта Костюк, Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська.
Читайте також: Australian Open-2022: результати жеребкування для українських тенісисток
  • Для Лесі Цуренко це 11-й вихід в основну сітку Australian Open. Її найкращий результат - вихід у третє коло в 2013 році.
  • Загалом це перший вихід на Грендслем для Цуренко за два роки. Востаннє вона змагалася на такому рівні ще у 2020 році, програвши у першому раунді саме Барті.
  • У порівнянні з Australian Open-2021, у 2022 році в основній сітці виступлять на три тенісистки більше. Тоді найкращий результат показала Еліна Світоліна (вихід в 1/8 фіналу).
На початок