У Голій Пристані на Херсонщині мітингували медики. Вони проти звільнення керівника райлікарні

У Голій Пристані на Херсонщині мітингували медики. Вони проти звільнення керівника райлікарні

Доповнено
У Голій Пристані на Херсонщині мітингували медики. Вони проти звільнення керівника райлікарні
. Фото: Ольга Ляшенко/Суспільне Херсон

У Голій Пристані усунули з посади керівника районної лікарні Владислава Житнюка. За це рішення 14 січня на міській сесії проголосували 14 із 19 присутніх депутатів. Підстава, як говорить Голопристанський міський голова Олександр Бабич, не виконання договору. У ситуації розбиралось Суспільне.

За годину до початку сесії біля будівлі Голопристанської міської ради зібралися працівники районної лікарні. Вимагали не звільняти Владислава Житнюка.

"Ми за справедливість. За ті два роки, які я працюю в лікарні, зроблено багато всього. Куплено багато обладнання. Такої людини треба ще пошукати. Ми за нього", - каже медсестра Голопристанської райлікарні Надія Мисюк.

"Ми дуже його цінуємо. І нам дуже боляче, що таке відношення від міської влади", - каже лікарка-дерматолог Лариса Бурдига.

"Я працюю у лікарні з 1995 року. Це - єдиний лікар, якого обрали самі співробітники і його хочуть у нас забрати, не спитавши нашого дозволу", - говорить операційна медсестра лікарні Наталія Рокотенець.

У Голій Пристані на Херсонщині мітингують лікарі
мітинг лікарів у Голій Пристані. Фото: Ольга Ляшенко/Суспільне Херсон

Колектив лікарні на сьогодні – понад 300 людей. За словами мітингувальників, їх тут близько півтори сотні. У поліції інша цифра -100. Причиною розірвання контракту з Житнюком, розказує головна бухгалтерка лікарні Ольга Сокирка, є результат перевірки Держаудитслужби. Деякі порушення, говорить жінка, вже усунули, а деякі оскаржуватимуть. За порушення головний лікар отримав догану. Зараз він оскаржує її у суді.

"Є порушення по будівництву, але там був технічний нагляд. Мабуть, і на ньому відповідальність. Є порушення по заробітній платі. У нас до служби аудиту є заперечення і сьогодні подається адміністративний позов до Херсонського адміністративного окружного суду. Тобто такі технічні помилки. Також порушення по списанню бензину. Пишуть, що у нас завищена норма, але вона ще була встановлена попередником. І минулого разу, коли перевіряв аудит, це не було порушенням", - сказала Сокирка.

У Голій Пристані на Херсонщині мітингують лікарі
мітинг лікарів у Голів Пристані. Фото: Ольга Ляшенко/Суспільне Херсон

На сесії присутні 19 депутатів із 26. Після обговорення діяльності Владислава Житнюка і причини звільнення депутати перешли до поіменного голосування.

Хто голосував проти, залу покинув одразу після оголошення результату. Хто голосував "за", пішли через інший вихід. Залишився 1 депутат.

"Я вважаю, що нинішній головний лікар зараз не на своєму місці. І це підтверджує НСЗУ", - каже депутат Голопристанської міської ради Олег Васютін.

Результатом мітингарі не задоволені. Вимагають, щоб до них вийшов міський голова.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок