У Чернівцях тариф на проїзд у маршрутках підвищили до 9 гривень

У Чернівцях тариф на проїзд у маршрутках підвищили до 9 гривень

У Чернівцях тариф на проїзд у маршрутках підвищили до 9 гривень
. Суспільне Буковина

У Чернівцях з 1 лютого вартість проїзду в маршрутках зросте до 9 гривень. Попередній тариф не дозволяв перевізникам отримувати прибуток — обґрунтування про це вони надали міській раді.

Рішення про підвищення тарифу прийняли з другої спроби на засіданні виконкому, передає кореспондентка Суспільного.

"За" проголосували вісім членів з виконавчого комітету з 15, двоє утримались.

У проєкті рішення йдеться, що перевізник має забезпечити належний технічний та санітарний стан автобусів, розмістити інформацію про пільги та графік руху. Також водії зобов'язані видавати квитки.

Читайте також: Чернівецькі перевізники відповіли, чи купуватимуть нові автобуси в разі підвищення тарифу

Раніше директор департаменту транспорту Петро Лисак в коментарі Суспільному казав, що перевізники надіслали матеріали, у яких обґрунтовували ціну за поїздку у майже 10 гривень. Її знизили до 9. Тариф планували підвищити через зростання вартості запчастин, пального та збільшення середньої зарплати.

Перевізниця Павліна Храпчинська Суспільному розповіла, що під час карантину пасажиропотік зменшився на третину. Відтак має борги, зокрема за купівлю зимової резини. Також водії відмовляються працювати за мінімальну зарплату.

Що відомо

  • Зараз тариф на проїзд в маршрутках Чернівців складає 7 гривень за поїздку. Його встановили у травні 2021 року. Тариф встановили тимчасово на період дії карантинних обмежень — перевізникам дозволили перевозити пасажирів лише на місцях для сидіння. На засіданні виконкому перевізники довели, що за таких умов тариф у 5 гривень, який був раніше, є збитковим.

Читайте також

Ремонт на вулиці Кармелюка в Чернівцях. Підрядника оштрафували й оголошуватимуть новий тендер

На початок