Юрай Санітра прокоментував першу медаль України у сезоні Кубка світу з біатлону

Юрай Санітра прокоментував першу медаль України у сезоні Кубка світу з біатлону

Ексклюзивно
Юрай Санітра прокоментував першу медаль України у сезоні Кубка світу з біатлону
. Суспільне:Біатлон

Як тренер чоловічої збірної України оцінив першу медаль у сезоні Кубка світу.

Автор коментаря: Андрій Сухецький

Збірна України з біатлону здобула першу нагороду у сезоні 2021/22 Кубка світу. Артем Тищенко та Дар'я Блашко виграли "бронзу" в одиночній змішаній естафеті.

Україна майже всю гонку трималася у топ-6. Причому, починаючи з моменту другої передачі естафети. І на останньому етапі Дар'ї Блашко втримала місце у топ-3, забезпечивши Україні медаль.

Читайте також: Україна здобула "бронзу" в одиночній змішаній естафеті на Кубку світу з біатлону: результат гонки

В одиночній змішаній естафеті Україна втретє в історії здобула бронзову медаль. Востаннє це траплялося ще у 2018 році, коли Анастасія Меркушина та Артем Тищенко виграли "бронзу" на етапі Кубка світу в Поклюці.

Після гонки головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра оцінив результат та медаль, яку здобула команда в естафеті. За словами Санітри, Тищенко та Блашко по-різному показали себе на трасі та на вогневих рубежах.

  • Про виступ Тищенка та Блашко

"Була дуже важка гонка, адже ситуація на стрільбищі кожну секунду змінювалась. Сказав би, що це була дуже хороша командна робота Артема Тищенка та Дар’ї Блашко. Артем був кращим на трасі, за фізичним станом у нього не дуже виходило під час стрільби. Даша ж навпаки швидко працювала на стрільбищі, трохи не встигала на трасі. Але я дуже поважаю цей результат і цю бронзову медаль".

Окрему увагу Санітра приділив виступу Артема Тищенка. Біатлоніст пропускав початок сезону через коронавірус, але, на думку тренера, цілком упорався у цій гонці.

"Особливо радий за Артема Тищенка. На нього завжди тиснуть і вболівальники, і вже навіть тренери. Артем підтвердив, що він на цей час після перенесеного коронавірусу готовий добре і може допомогти команді. Цього спортсмена можна використовувати в спринті, у естафеті, у синглі – на всіх позиціях. Тому це задоволення від роботи, що він робить. Радий, що психологічно на нього не вплинули ці атаки".

Крім цього, Санітра натякнув, що Тищенко може розраховувати на потрапляння у склад олімпійської збірної України.

"За стратегією він стартував у Франції, не мав стільки часу на підготовку. Так що бігти вчора спринт, а сьогодні ще й естафету, то це було б ще забагато для нього. Але він рухається [вперед], треба йому ще допрацювати кілька фізичних аспектів. Думаю, що матимемо хорошого п’ятого спортсмена на Олімпіаді".

Що відомо

  • Для Дар'ї Блашко це друга медаль у кар'єрі на рівні Кубка світу з біатлону. У сезоні 2020/21 вона стала бронзовою призеркою на чемпіонаті світу в жіночій естафеті.
  • Артем Тищенко вигравав нагороди лише у одиночних змішаних естафетах - у 2015, 2018 та 2022 роках.
  • У складі чоловічої збірної України на Олімпійські ігри-2022 попередньо чотири біатлоністи: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал.

Що далі

  • Неділя, 9 січня, 13:30. Чоловіки, гонка переслідування (12.5 км)
  • Неділя, 9 січня, 15:45. Жінки, гонка переслідування (10 км)
На початок